Ingredienser
100 g kuber av kokt skinka
100 g getost
2 ägg
200 g vetemjöl
250 ml béchamelsås
250 ml mjölk
25 g smör
en nypa malen muskotnöt
en nypa salt
en nypa malen svartpeppar
Steg för steg
Sätt fast skålen och trådvispen på köksmaskinen. Tillsätt skinka, färsk getost, béchamelsås, riven muskotnöt, salt och peppar. Vispa på hastighet 3 tills det gått ihop ordentligt.
Placera ägg, mjöl och salt i maskinens skål. Sätt fast skålen och degkroken på köksmaskinen och sätt den på hastighet 2. Knåda i 2-3 minuter. Tillsätt några skedar vatten om degen är för torr, en sked i taget.
Ta upp degen ur skålen och skär den i fyra delar. Ta en del och platta ut den för hand till en rektangulär form. Se till att du täcker de andra delarna med plastfilm för att förhindra att de torkar.
Sätt fast pastavalsen på din köksmaskin och sätt den på tjocklek 1. Sätt hastighetskontrollen på 2 och kör pastadegen genom pastavalsen. Vik degen dubbel och kör igenom den igen. Gör det flera gånger för att få degen att gå samman ordentligt.
Medan du tillsätter litet mjöl på ena sidan av degen igen, ändra inställningen till tjocklek 3 och passera pastadegen genom pastavalsen, ställ sedan in tjocklek 4.
Skär pastabladen i fyrkanter. Sprid ut fyllning på alla fyrkanter. Böj ihop fyrkantens motsatta hörn, upprepa så att du får flera trianglar. Upprepa proceduren med resten av ingredienserna.
Placera trianglarna i en smord långpanna.
Häll mjölken i långpannan, krydda med bitar av smör och salviablad, strö över resten av osten och täck över med aluminiumfolie. Baka i ungen i 35 minuter på 200°C.
Riv och stek 1 zucchini, tillsätt den till fyllningen och njut av en fräschare version av receptet.