Cold brew granita
Med cold brew granita kan du svalka dig när det är varmt ute!
Redskap
Ingredienser
Portioner
700 ml
vatten
140 g
nymalet kaffe
200 ml
vispgrädde
1,5 msk
florsocker
30 g
chokladflagor
Steg för steg
Det här receptet räcker till fyra granitas.
Förbered din cold brew med kaffebryggaren eller en franskpress.
Fyll formarna med cold brew-kaffe upp till linjen. Stäng med locken och frys i minst 12 timmar.
Ta ut isformarna ur frysen, ta loss ispuckarna och låt dem stå framme i 10–15 minuter tills de blir blanka.
Vispa grädden med florsocker på hastighet 8 till mjuka toppar. Tillsätt en sked vispad grädde i glasen.
Fäst isskärardelen på köksmaskinen. Lägg i ispuckarna och skär på hastighet 10 i glasen.
Toppa med en liten sked vispad grädde och chokladspån. Servera omedelbart.