Churroskakor
En dessertklassiker förvandlad till kakor. Gör dem på nolltid med kaktillbehöret.
Redskap
Ingredienser
Portioner
220 g
smör
160 g
rörsocker
1
ägg
1/4 tsk
bakpulver
1 tsk
salt
1/2 tsk
vaniljsocker
300 g
vetemjöl
25 ml
vatten
25 g
socker
50 g
kanelsocker
Steg för steg
Häll smör och rörsocker i skålen till köksmaskinen med flatblandaren. Blanda på hastighet 6 tills smeten blir krämig och luftig.
Tillsätt ägg, bakpulver, salt, vaniljsocker och mjöl och blanda tills en deg har bildats.
Fäst kaktillbehöret på köksmaskinen och mata kakdegen genom matningsröret. Fånga upp degen och skär varje remsa i 4 cm långa kakor.
Flytta över till en plåt med bakplåtspapper och grädda i 20 minuter på 190 °C.
Blanda 25 g socker med 25 ml vatten i en liten skål och pensla kakorna med glasyr när de svalnat. Vänd kakorna omedelbart i kanelsockret.