Churros
Knapriga på utsidan och fluffiga på insidan. Den här mexikanska efterrätten har allt som en efterrätt ska ha.
Churros
Knapriga på utsidan och fluffiga på insidan. Den här mexikanska efterrätten har allt som en efterrätt ska ha.
Redskap
Ingredienser
240 ml standardmjölk
240 ml vatten
180 g smör
2 msk strösocker
1/2 tsk salt
250 g vetemjöl
6 ägg
100 g kanelsocker
Steg för steg
Blanda 1 tsk kanel med 100 g strösocker. Strö kanelsockret över dina friterade churros.
Häll mjölk, vatten, smör, socker och salt i en kastrull. Värm på medelvärme tills smöret har smält.
Sänk värmen och tillsätt mjölet i en kastrull. Rör om kraftigt med en träsked tills degen är slät.
Lägg degen i skålen till köksmaskinen med flatblandare.
Börja blanda på hastighet 1 och tillsätt äggen ett i taget.
Flytta degen till en spritspåse med ett stjärnmunstycke.
Värm ett stort kärl med friteringsolja tills oljan når 175 °C.
Håll spritspåsen över oljan och kläm ut churros på cirka 8 cm. Klipp av ändarna på dina churros med en sax så att blir det lättare att spritsa.
Stek dina churros i 4 minuter tills de är gyllenbruna.
Strö över kanelsocker direkt när du tar upp dem ur oljan.