Skip the navigation

Churros

KitchenAid-Chef_chef-imageX2.gif
KitchenAid Chef
Import-Recipe - Churros

Knapriga på utsidan och fluffiga på insidan. Den här mexikanska efterrätten har allt som en efterrätt ska ha.

Duration
Totalt19min
Förberedelser15min
Tillagning4min

Redskap

STAND_MIXERSTAND_MIXER

Ingredienser

Portioner

240 ml

standardmjölk

240 ml

vatten

180 g

smör

2 msk

strösocker

1/2 tsk

salt

250 g

vetemjöl

6

ägg

100 g

kanelsocker

Steg för steg

  1. Blanda 1 tsk kanel med 100 g strösocker. Strö kanelsockret över dina friterade churros.

  2. Häll mjölk, vatten, smör, socker och salt i en kastrull. Värm på medelvärme tills smöret har smält.

  3. Sänk värmen och tillsätt mjölet i en kastrull. Rör om kraftigt med en träsked tills degen är slät.

  4. Lägg degen i skålen till köksmaskinen med flatblandare.

  5. Börja blanda på hastighet 1 och tillsätt äggen ett i taget.

  6. Flytta degen till en spritspåse med ett stjärnmunstycke.

  7. Värm ett stort kärl med friteringsolja tills oljan når 175 °C.

  8. Håll spritspåsen över oljan och kläm ut churros på cirka 8 cm. Klipp av ändarna på dina churros med en sax så att blir det lättare att spritsa.

  9. Stek dina churros i 4 minuter tills de är gyllenbruna.


  10. Strö över kanelsocker direkt när du tar upp dem ur oljan.