Redskap
Ingredienser
125 g mörk choklad (60 %)
60 g vispgrädde
50 g kakaopulver
25 g kokosflingor
Steg för steg
Fäst skiv-/strimlingsdelen utrustad med en grov strimlingskniv på köksmaskinen. Riv chokladen på hastighet 6.
Värm grädden på medelvärme tills den är riktigt het, men det är viktigt att den inte kokar. Häll den varma grädden över chokladen och låt stå i 5 minuter.
Fäst flatblandaren på köksmaskinen och blanda i 3 minuter på omrörningshastighet tills blandningen är jämn. Häll tryffelblandningen i en form med låg kant. Ställ i kylen i 4 timmar.
Rosta kokosflingorna på medelvärme. Låt dem svalna helt och häll kokosflingorna i foodprocessorn utrustad med universalkniv.
Pulsera tills kokosflingorna är finhackade men inte pulvriserade.
Placera de hackade kokosflingorna på en tallrik med låg kant. Placera kakaopulvret på en annan tallrik med låg kant.
(Det här steget fungerar bäst om du har tunna latexhandskar på händerna.) Använd en melonskopa, skopa ur en liten mängd av den kalla tryffelmixen och forma den till en boll med en diameter på cirka 2,5 cm.
Rulla hälften av bollarna i kakaopulvret och hälften i kokosflingorna.
Förvara i kylen i en lufttät behållare.