Skip the navigation

Chokladtryfflar

KitchenAid-Chef_chef-imageX2.gif
KitchenAid Chef
Import-Recipe - Chocolate Truffles

Följ vårt recept på de krämigaste chokladtryfflarna.

Duration
Totalt15min
Förberedelser5min
Tillagning10min

Redskap

STAND_MIXERSTAND_MIXER
VEGETABLE_SLICER_AND_SHREDDERVEGETABLE_SLICER_AND_SHREDDER

Ingredienser

Portioner

125 g

mörk choklad (60 %)

60 g

vispgrädde

50 g

kakaopulver

25 g

kokosflingor

Steg för steg

  1. Fäst skiv-/strimlingsdelen utrustad med en grov strimlingskniv på köksmaskinen. Riv chokladen på hastighet 6.

  2. Värm grädden på medelvärme tills den är riktigt het, men det är viktigt att den inte kokar. Häll den varma grädden över chokladen och låt stå i 5 minuter.

  3. Fäst flatblandaren på köksmaskinen och blanda i 3 minuter på omrörningshastighet tills blandningen är jämn. Häll tryffelblandningen i en form med låg kant. Ställ i kylen i 4 timmar.

  4. Rosta kokosflingorna på medelvärme. Låt dem svalna helt och häll kokosflingorna i foodprocessorn utrustad med universalkniv.

  5. Pulsera tills kokosflingorna är finhackade men inte pulvriserade.

  6. Placera de hackade kokosflingorna på en tallrik med låg kant. Placera kakaopulvret på en annan tallrik med låg kant.

  7. (Det här steget fungerar bäst om du har tunna latexhandskar på händerna.) Använd en melonskopa, skopa ur en liten mängd av den kalla tryffelmixen och forma den till en boll med en diameter på cirka 2,5 cm.

  8. Rulla hälften av bollarna i kakaopulvret och hälften i kokosflingorna.

  9. Förvara i kylen i en lufttät behållare.