Chokladmuffins
Chokladmuffins med vispad grädde är det perfekta mellanmålet till din kaffepaus.
Chokladmuffins
Chokladmuffins med vispad grädde är det perfekta mellanmålet till din kaffepaus.
Redskap
Ingredienser
280 g vetemjöl
80 g kakaopulver
1/2 tsk bikarbonat
2 1/2 tsk bakpulver
1/2 tsk salt
250 g strösocker
2 stora ägg
240 ml mjölk
55 g smör, smält och avsvalnat
60 ml vegetabilisk olja
170 g chokladbitar
150 ml vispgrädde
120 g hallon
Steg för steg
Till 16 muffins
Lägg ägg, mjölk, olja och smält smör i köksmaskinens mindre skål. Fäst trådvispen och vrid hastighetsreglaget till 4. Blanda i 30 minuter. Lägg skålen åt sidan.
Fäst sikten på köksmaskinen. Sikta kakaopulvret och mjölet i en annan skål på hastighet 4.
Tillsätt socker, bakpulver, bikarbonat och salt. Fäst flatblandaren och blanda på hastighet 2 i 15 sekunder. Tillsätt de blandade våta ingredienserna och blanda på hastighet 2 tills de nätt och jämt har blandats. Tillsätt chokladen och blanda i 10 minuter till på hastighet 1.
Fördela blandningen i muffinsformarna och fyll dem nästan hela vägen upp. Grädda i 15–20 minuter i en förvärmd ugn på 180 °C. Känn i mitten med en tandpetare om de är klara. Flytta dem till ett galler och låt svalna i 15 minuter innan du tar ut dem ur plåten. Ta ut muffinsen ur formarna och låt dem svalna helt.
Häll vispgrädden i en skål av skålarna till köksmaskinen. Mixa på hastighet 10 i 30 sekunder tills det är tjockt.
Toppa muffinsen med en sked vispad grädde och hallon innan du serverar dem.