Chokladmousse på kikärtsvatten
KitchenAid Chef
Chokladmousse på kikärtsvatten
Släng aldrig mer bort kikärtsvatten. Förvandla det istället till en läcker och fluffig chokladmousse.
Totalt14h40
Förberedelser40min
Vila14h
Redskap
Ingredienser
Portioner
160 g
mörk choklad
250 g
kikärtsvatten
1 msk
lönnsirap
1 tsk
vaniljextrakt
Steg för steg
Hacka den mörka chokladen och lägg den i en skål. Smält chokladen över vattenbad. Ställ det åt sidan och låt svalna i 10 minuter.
Tillsätt kikärtsvatten i skålen till köksmaskinen och sätt fast vispen. Vispa på hastighet 10 tills fasta toppar formas. Tillsätt lönnsirap och vaniljextrakt och blanda ihop snabbt.
Vänd försiktigt ned den smälta chokladen i det vispade kikärtsvattnet med en slickepott. Flytta över chokladmoussen i glas eller små skålar och kyl i minst 4 timmar. Servera med vispgrädde och ätbara blommor.