Skip the navigation

Chokladmousse på kikärtsvatten

KitchenAid-Chef_chef-imageX2.gif
KitchenAid Chef
chickpeawaterchocolatemousse_thumbnail.jpg

Släng aldrig mer bort kikärtsvatten. Förvandla det istället till en läcker och fluffig chokladmousse.

Duration
Totalt14h40
Förberedelser40min
Vila14h

Redskap

StandMixerStandMixer

Ingredienser

Portioner

160 g

mörk choklad

250 g

kikärtsvatten

1 msk

lönnsirap

1 tsk

vaniljextrakt

Steg för steg

  1. Hacka den mörka chokladen och lägg den i en skål. Smält chokladen över vattenbad. Ställ det åt sidan och låt svalna i 10 minuter.

  2. Tillsätt kikärtsvatten i skålen till köksmaskinen och sätt fast vispen. Vispa på hastighet 10 tills fasta toppar formas. Tillsätt lönnsirap och vaniljextrakt och blanda ihop snabbt.

  3. Vänd försiktigt ned den smälta chokladen i det vispade kikärtsvattnet med en slickepott. Flytta över chokladmoussen i glas eller små skålar och kyl i minst 4 timmar. Servera med vispgrädde och ätbara blommor.