Chokladmousse med apelsin
En läcker chokladdessert med apelsinsmak.
Chokladmousse med apelsin
En läcker chokladdessert med apelsinsmak.
Redskap
Ingredienser
200 g mörk choklad
6 ägg
200 g strösocker
350 ml vispgrädde
1 vispgrädde
1 skal av blodapelsin
kanderade apelsiner
Steg för steg
Lägg chokladen i en mikrovågssäker skål och smält den på låg värme.
Separera äggen. Tillsätt sockret till äggulorna och vispa på hög hastighet med den sladdlösa elvispen tills blandningen är lätt och dubbelt så stor.
Vänd ned den smälta chokladen i ägguleblandningen.
Vispa äggvitorna tills hårda toppar bildas och vänd försiktigt ned äggvitorna i chokladen.
Skrapa ut fröna ur vaniljstången och tillsätt dem till grädden. Vispa grädden tills mjuka toppar bildas. (Lägg lite av grädden åt sidan till garnering.)
Vänd ned den vispade grädden och apelsinskalet i chokladmoussen.
Lägg chokladmoussen i serveringsglas och kyl i minst 4 timmar.
Servera med en klick vispad grädde och kanderade apelsiner.