Skip the navigation

Chokladfondanter

KitchenAid Chef

En liten men mäktig kaka med fyllig smält choklad inuti.

moltenlavacakes_thumbnail.jpg

Chokladfondanter

KitchenAid Chef

En liten men mäktig kaka med fyllig smält choklad inuti.

Redskap

StandMixer
Förberedelser
15min
Tillagning
12min
Totalt
27min
Portioner
4
Svårighet
Medel

Ingredienser

170 g smör

255 g mörk choklad

3 ägg

3 äggulor

75 g strösocker

40 g vetemjöl

1/4 tsk salt

Steg för steg

  1. Smält smöret och chokladen i vattenbad, ställ åt sidan för att svalna något. Lägg ägg, äggulor och strösocker i köksmaskinens skål och sätt fast vispen. Blanda på hastighet 4 tills smeten är tjock och skummig.

  2. Tillsätt mjöl och salt och blanda på hastighet 2. Häll långsamt i den smälta chokladen.

  3. Smörj och pudra 4 bakformar lätt med mjöl. Fördela smeten i bakformarna.

  4. Grädda i 12 minuter på 215 °C. Låt vila i 3 minuter innan du vänder upp dem på en tallrik.

  5. Servera med glass.