Skip the navigation

Chokladfondanter

Import-Author - KitchenAid Chef
KitchenAid Chef
moltenlavacakes_thumbnail.jpg

En liten men mäktig kaka med fyllig smält choklad inuti.

Duration
Totalt27min
Förberedelser15min
Tillagning12min

Redskap

StandMixerStandMixer

Ingredienser

Portioner

170 g

smör

255 g

mörk choklad

3

ägg

3

äggulor

75 g

strösocker

40 g

vetemjöl

1/4 tsk

salt

Steg för steg

  1. Smält smöret och chokladen i vattenbad, ställ åt sidan för att svalna något. Lägg ägg, äggulor och strösocker i köksmaskinens skål och sätt fast vispen. Blanda på hastighet 4 tills smeten är tjock och skummig.

  2. Tillsätt mjöl och salt och blanda på hastighet 2. Häll långsamt i den smälta chokladen.

  3. Smörj och pudra 4 bakformar lätt med mjöl. Fördela smeten i bakformarna.

  4. Grädda i 12 minuter på 215 °C. Låt vila i 3 minuter innan du vänder upp dem på en tallrik.

  5. Servera med glass.