Chokladfondanter
En liten men mäktig kaka med fyllig smält choklad inuti.
Redskap
Ingredienser
Portioner
170 g
smör
255 g
mörk choklad
3
ägg
3
äggulor
75 g
strösocker
40 g
vetemjöl
1/4 tsk
salt
Steg för steg
Smält smöret och chokladen i vattenbad, ställ åt sidan för att svalna något. Lägg ägg, äggulor och strösocker i köksmaskinens skål och sätt fast vispen. Blanda på hastighet 4 tills smeten är tjock och skummig.
Tillsätt mjöl och salt och blanda på hastighet 2. Häll långsamt i den smälta chokladen.
Smörj och pudra 4 bakformar lätt med mjöl. Fördela smeten i bakformarna.
Grädda i 12 minuter på 215 °C. Låt vila i 3 minuter innan du vänder upp dem på en tallrik.
Servera med glass.