Skip the navigation

Chocolate chip cookies

Import-Author - KitchenAid Chef
KitchenAid Chef
chocolatechipcookies wallpaper

Med din köksmaskin från KitchenAid blir det enkelt att baka kakor med det här kakreceptet. Stilla ditt sug efter sötsaker genom att lära dig hur du gör mjuka och knapriga chocolate chip cookies.

Duration
Totalt1h5
Förberedelser20min
Tillagning45min

Redskap

StandMixerStandMixer

Ingredienser

Portioner

225 g

kallt osaltat smör, skuret i kuber

220 g

ljust farinsocker

150 g

strösocker

2

stora ägg, kalla

2 tsk

vaniljextrakt

310 g

oblekt vetemjöl

25 g

havregryn

1 tsk

havssalt

1 tsk

bikarbonat

260 g

mörk eller lite ljusare chokladbitar

Steg för steg

  1. Det här receptet blir ungefär 40 kakor.

  2. Förvärm ugnen till 190 °C. Täck bakformar med bakplåtspapper.

  3. Fäst flatblandaren på köksmaskinen. Tillsätt smör i kuber och båda sockersorterna i skålen, vrid till omrörningshastighet i 1 minut och öka gradvis till hastighet 4 i 1 till 2 minuter till. Blanda inte för mycket, kakdegen ska vara kall. Skrapa ner skålens sidor, tillsätt ägg och vanilj och blanda på hastighet 4 tills det går ihop, cirka 1 minut.

  4. Blanda mjöl, havregryn, salt och bikarbonat i en separat skål. Tillsätt mjölblandningen i köksmaskinens skål och blanda på omrörningshastighet tills allt mjöl är inblandat. Tillsätt chokladbitar och blanda på omrörningshastighet tills chokladbitarna har blandats in.

  5. Häll ungefär 2 rundade matskedar deg per kaka på de förberedda bakplåtarna, med ungefär 5 cm mellanrum. Grädda tills bottnarna är gyllenbruna, cirka 10–12 minuter, och rotera plåtarna efter halva bakningstiden. Ta ut ur ugnen och låt vila 3 till 5 minuter innan du för över dem till bakgaller för att svalna. Låt bakplåtarna svalna helt innan du bakar resten av degen.