Skip the navigation

Chipotledipp med svarta bönor

KitchenAid-Chef_chef-imageX2.gif
KitchenAid Chef
Import-Recipe - Chipotle black bean dip

Duration
Totalt16min
Förberedelser5min
Tillagning11min

Redskap

BlenderBlender

Ingredienser

1 msk

olivolja

1/2

gul lök, hackad

2

vitlöksklyftor, hackade

425 ml

svarta bönor, avrunna och sköljda

ett halvt knippe färska korianderblad och stjälkar

1

chipotle-chili med adobosås

2 msk

färsk limesaft

1 msk

havssalt

3 msk

vatten

Steg för steg

  1. Värm olja i en stekpanna på medelvärme. Tillsätt lök och vitlök och tillaga under omrörning i ca 5 minuter tills de mjuknat.

  2. Blanda lökblandning, bönor, koriander, chipotle och sås, limejuice och salt i blenderkannan till KitchenAid ARTISAN Power Plus-blendern. Sätt fast locket och vrid ratten till hastighet 1. Öka hastigheten långsamt till hastighet 4. Mixa och använd Flex Edge-packaren för att pressa ned ingredienserna tills de har mixats till bitar i cirka 30 sekunder. Tillsätt vatten och fortsätt att mixa i ca 30 sekunder tills blandningen är slät.

  3. Om dippsåsen är för tjock kan du mixa den med en skvätt vatten. Smaka och justera kryddningen med salt. Servera omedelbart eller förvara den i en lufttät behållare i kylskåpet i upp till en vecka.

  4. Chipotles är torkade, rökta jalapeños, och såsen är en syrlig puré av tomat, vitlök och kryddor. Leta efter den här konserverade paprikan på hyllorna med latinamerikansk mat i de flesta välsorterade stormarknaderna. Servera dippsåsen garnerad med smulad färskost och hackade tomater och med massor av tortillachips att dippa.