Chili con carne
Den här smakrika rätten är det många som gillar.
Redskap
Ingredienser
Portioner
1/2
lök
1
röd paprika
1/2
vitlöksklyfta
1/2 msk
olivolja
1/2 tsk
paprikapulver
1/2 tsk
malen spiskummin
1/2 tsk
torkad mejram
250 g
nötkött
200 g
krossade tomater på burk
200 ml
grönsaksbuljong
200 g
röda kidneybönor
Steg för steg
Fäst foodprocessorn med tärningsskivan på köksmaskinen.
Skala och dela löken i fyra delar. Ta bort stammen och fröna från de röda paprikorna och skär dem i fyra delar.
Lägg grönsakerna i foodprocessorn och tärna vid hastighet 6.
Finhacka vitlök. Häll olivolja i en het panna och tillsätt de hackade grönsakerna.
Häll i paprika, malen spiskummin och torkad mejram. Rör om ordentligt och låt sedan koka i 5 minuter till. Rör om då och då.
Fäst köttkvarnsdelen i metall (grov malningsskiva) på köksmaskinen och mal nötköttet på hastighet 4.
Lägg köttet i pannan och fördela det med sleven. Tillaga tills det inte finns något rosa på köttet.
Tillsätt buljongen och de hackade tomaterna. Rör om såsen ordentligt och låt den sjuda i ca 20 minuter.
Häll i de röda kidneybönorna och låt koka i ytterligare 5 minuter.
Servera med ris, gräddfil, avokado och tortillachips.