Skip the navigation

Chili con carne

KitchenAid-Chef_chef-imageX2.gif
KitchenAid Chef
Import-Recipe - Homemade chili con carne

Den här smakrika rätten är det många som gillar.

Duration
Totalt50min
Förberedelser20min
Tillagning30min

Redskap

FoodProcessorAttachmentFoodProcessorAttachment
MeatGrinderMeatGrinder
StandMixerStandMixer

Ingredienser

Portioner

1/2

lök

1

röd paprika

1/2

vitlöksklyfta

1/2 msk

olivolja

1/2 tsk

paprikapulver

1/2 tsk

malen spiskummin

1/2 tsk

torkad mejram

250 g

nötkött

200 g

krossade tomater på burk

200 ml

grönsaksbuljong

200 g

röda kidneybönor

Steg för steg

  1. Fäst foodprocessorn med tärningsskivan på köksmaskinen.

  2. Skala och dela löken i fyra delar. Ta bort stammen och fröna från de röda paprikorna och skär dem i fyra delar.

  3. Lägg grönsakerna i foodprocessorn och tärna vid hastighet 6.

  4. Finhacka vitlök. Häll olivolja i en het panna och tillsätt de hackade grönsakerna.

  5. Häll i paprika, malen spiskummin och torkad mejram. Rör om ordentligt och låt sedan koka i 5 minuter till. Rör om då och då.

  6. Fäst köttkvarnsdelen i metall (grov malningsskiva) på köksmaskinen och mal nötköttet på hastighet 4.

  7. Lägg köttet i pannan och fördela det med sleven. Tillaga tills det inte finns något rosa på köttet.

  8. Tillsätt buljongen och de hackade tomaterna. Rör om såsen ordentligt och låt den sjuda i ca 20 minuter.

  9. Häll i de röda kidneybönorna och låt koka i ytterligare 5 minuter.

  10. Servera med ris, gräddfil, avokado och tortillachips.