Chai-latte med choklad
Unna dig en fyllig, omfamnande blandning av choklad och aromatiska kryddor med vår chai-latte med choklad, en härligt dekadent twist på en klassisk favorit.
Redskap
Ingredienser
Portioner
8
kardemummakapslar
10
fänkålsfrön
8
hela kryddnejlikor
4
stjärnanis
10
pepparkorn
2
kanelstänger
2 cm
färsk ingefära
3 msk
svart löste
60 g
mörk choklad
4 tsk
farinsocker
400 ml
mjölk
Steg för steg
Det här receptet ger två koppar chaite med choklad.
Tillsätt 300 ml vatten i din KitchenAid-vattenkokare och ställ in temperaturen på 100 °C.
Krossa kardemummakapslar, fänkålsfrön, hela kryddnejlikor, stjärnanis och pepparkorn i en mortel med en mortelstöt tills de frigör en doftande arom.
Lägg de krossade kryddorna i en tepress. Tillsätt kanelstängerna. Skär ingefäran i tunna skivor och lägg i tepressen. Strö de svarta tebladen i tepressen. När vattenkokaren når 100 °C häller du det varma vattnet över kryddorna och tebladen i tepressen eller i en tekanna. Låt dra i 5–7 minuter.
Medan teet drar hackar du chokladen i små bitar och lägger dem längst ner i serveringskopparna. Häll försiktigt chaiteet i kopparna, över den hackade chokladen. Låt stå i 2–3 minuter och blanda. Tillsätt farinsocker för att söta teet och toppa med ångad mjölk.