Chailatte
Hoppa över ditt nästa besök i kaffebutiken och gör den här chai latten hemma själv.
Chailatte
Hoppa över ditt nästa besök i kaffebutiken och gör den här chai latten hemma själv.
Redskap
Ingredienser
1.5 kanelstänger
1 tsk hela svartpepparkorn
5 hela kryddnejlikor
3 gröna kardemummaskidor
3 cm färsk ingefära
1/2 l vatten
1,5 tsk svart te
50 g farinsocker
300 ml skummad mjölk
Steg för steg
Stöt kanelstängerna i morteln med mortelstöten. Tillsätt pepparkorn, kryddnejlikor och kardemummakapslar och krossa tills kryddorna är malda.
Lägg kryddorna i en liten kastrull och värm i 3-4 minuter på medelhög värme tills de börjar dofta.
Skiva ingefära och tillsätt den. Rosta i ytterligare en minut.
Koka vattnet till 100 °C i KitchenAid-vattenkokaren. Häll vattnet i kastrullen. Låt stå i 5 minuter.
Tillsätt svart te och låt det dra i 10 minuter.
Tillsätt farinsocker och rör om tills det blandas.
Sila teet genom ett fint nätfilter i en tekanna.
Häll det varma teet i muggarna.
Tillsätt skummad mjölk och rör om så att det blandas.