Ceviche
Ett enkelt recept att servera på sommaren som förrätt, med tortillachips eller med ris.
Redskap
Ingredienser
Portioner
6
limefrukter
3/4
röd chilipeppar $
20 g
rödlök
3/4 tsk
vitlöksolja
1 + 1/2 tsk
salt
540 g
färsk vit fisk
1 + 1/2
tomat
a handful
mynta
150 g
mango
Steg för steg
Pressa limen på hastighet 6 genom att använda citruspressen.
Kärna ur chilipepparn och hacka i små ringar. Tärna löken. Tillsätt chilipeppar, lök, vitlöksolja och salt i limejuicen. Riv ner limeskalet i skålen.
Skär fisken i kuber om 1 x 1 cm och tillsätt i limejuiceblandningen. Blanda väl, täck skålen med folie och låt den stå och dra i minst 20 minuter och upp till 8 timmar.
Innan servering ska du sila fisken men behålla saltlaken. Tärna tomat och mango. Finhacka myntan. Tillsätt dem i cevichen, kombinera och tillsätt lite överbliven saltlake efter smak. Servera omedelbart.