Skip the navigation

Ceviche

Import-Author - KitchenAid Chef
KitchenAid Chef
ceviche_thumbnail.jpg

Ett enkelt recept att servera på sommaren som förrätt, med tortillachips eller med ris.

Duration
Totalt8h20
Förberedelser20min
Vila8h

Redskap

BlenderBlender
OrangeJuicerOrangeJuicer

Ingredienser

Portioner

6

limefrukter

3/4

röd chilipeppar $

20 g

rödlök

3/4 tsk

vitlöksolja

1 + 1/2 tsk

salt

540 g

färsk vit fisk

1 + 1/2

tomat

a handful

mynta

150 g

mango

Steg för steg

  1. Pressa limen på hastighet 6 genom att använda citruspressen.

  2. Kärna ur chilipepparn och hacka i små ringar. Tärna löken. Tillsätt chilipeppar, lök, vitlöksolja och salt i limejuicen. Riv ner limeskalet i skålen.

  3. Skär fisken i kuber om 1 x 1 cm och tillsätt i limejuiceblandningen. Blanda väl, täck skålen med folie och låt den stå och dra i minst 20 minuter och upp till 8 timmar.

  4. Innan servering ska du sila fisken men behålla saltlaken. Tärna tomat och mango. Finhacka myntan. Tillsätt dem i cevichen, kombinera och tillsätt lite överbliven saltlake efter smak. Servera omedelbart.