Butternutfritters
Dessa butternutfritters passar som lunch eller middag.
Redskap
Ingredienser
Portioner
225 g
butternutpumpa
7,5 g
vetemjöl
1/2 klyfta
vitlök, finhackad
1/2
ägg
1/2 tsk
torkad timjan
1/2 tsk
muskot
1/2 tsk
salt
1/2 tsk
svart peppar
1 msk
olivoljs
Steg för steg
Skala butternutpumpan.
Fäst matberedaren med den vändbara rivskivan på köksmaskinen. Riv butternutpumpan i skålen på hastighet 4.
Tillsätt mjöl, salt, muskotnöt, peppar, torkad timjan, ägg och finhackad vitlök i skålen.
Fäst flatblandaren på köksmaskinen och mixa alla ingredienser på omrörningshastighet.
Värm olivoljan i en stor stekpanna på medelhög värme.
Lägg en matsked med smet för varje fritter i en utstickare och platta till dem med en stekspade.
Stek tills botten är gyllenbrun. Vänd och stek på andra sidan.
Servera omedelbart.