Skip the navigation

Bröd med torkad frukt

Import-Author - KitchenAid Chef
KitchenAid Chef
driedfruitbread_thumbnail.jpg

Mjölkbröd fyllt med torkad frukt som är perfekt för nästa ostbricka!

Duration
Totalt2h25
Förberedelser20min
Tillagning35min
Vila1h30

Redskap

STAND_MIXERSTAND_MIXER
BREAD_BOWLBREAD_BOWL

Ingredienser

Portioner

11 g

torrjäst

300 ml

varm mjölk

1 msk

socker

1/2 tsk

salt

60 g

smör, smält

140 g

mjöl

Steg för steg

  1. Tillsätt jäst, varm mjölk och socker i brödskålen. Blanda och låt vila i 10 minuter. Tillsätt salt, smält smör och mjöl. Fäst degkroken på köksmaskinen och knåda degen i två till fem minuter. Tillsätt den torkade frukten och fortsätt knådningen tills den har blandats ner. Ta bort degen från degkroken och pudra över lite mjöl på degen. Använd en hand för att vända och täck degen med mjöl.

  2. Stäng locket på brödskålen och låt degen jäsa i 1–1,5 timme på en varm plats tills den har fördubblats i storlek. Slå degen, ta ut den ur brödskålen och placera den på en mjölad yta. Dra ut och vik degen mot mitten. Vänd sedan degen och forma den till en boll. Låt jäsa i ytterligare 30 minuter på en varm plats. Placera på den mjölade ytan igen, sträck sedan och vik degen igen för att forma den till en boll.

  3. Klä insidan av locket med ett runt bakplåtspapper och lägg degen på det. Pudra över mjöl. Sätt brödskålen på locket och ställ in i förvärmd ugn på 235 °C. Grädda i 30 minuter. Ta ut brödskålen och grädda i ytterligare 5 minuter eller tills skorpan har blivit gyllenbrun. Lägg brödet på ett galler för att svalna innan du skär det i skivor.

  4. Servera med ostbricka.