Skip the navigation

Brioche för köksmaskinen på 6,9 l

KitchenAid Chef

Smörig, mjuk och avnjuts bäst med söt eller salt kräm.

Import-Recipe - Brioche for the 6.9L mixer

Brioche för köksmaskinen på 6,9 l

KitchenAid Chef

Smörig, mjuk och avnjuts bäst med söt eller salt kräm.

Redskap

StandMixer
Förberedelser
2h
Tillagning
30min
Totalt
2h30
Portioner
4
Svårighet
Svårt

Ingredienser

500 ml standardmjölk, ljummen

1 msk aktiv torrjäst

200 g strösocker

1 kg vetemjöl

200 g smör, smält

6 ägg, rumstempererade

1 ägg för att borsta briochen

75 g pärlsocker, valfritt

Steg för steg

  1. Det här receptet ger två briochebröd.

  2. Tillsätt mjölk, jäst, strösocker och 250 g mjöl i skålen på köksmaskinen som är utrustad med ballongvispen.

  3. Blanda på hastighet 2 i 1 minut. Täck över skålen med en ren, torr handduk och låt den vila i 30 minuter tills det uppstår bubblor i blandningen.

  4. Sätt fast degkroken i köksmaskinen och tillsätt det smälta smöret i mjölkblandningen. Tillsätt äggen och 250 g mjöl.

  5. Blanda på hastighet 1 tills degen är välblandad och tillsätt resten av mjölet en kopp i taget.

  6. Knåda degen i minst fem minuter tills den blir elastisk. Täck över skålen med en handduk och låt den vila i ungefär en timme.

  7. Tryck försiktigt ned degen i skålen och häll ut den på en mjöltäckt yta. Skär degen i två halvor och skär varje halva i tre delar.

  8. Rulla ut de tre delarna som rep och fläta dem. Lägg briocherna på en bakplåt täckt med bakplåtspapper. Vik in flätornas ändar och låt briocherna vila i 30 minuter.

  9. Pensla de två bröden med uppvispat ägg (1 vispat ägg + 1 msk vatten) och strö pärlsockret över brödet.

  10. Grädda i 30 minuter i förvärmd ugn på 180 °C. Låt svalna på ett bakgaller.