Skip the navigation

Boba tea med mjölk

Import-Author - KitchenAid Chef
KitchenAid Chef
milkybobatea_thumbnail.jpg

En uppfriskande söt tedryck med sega tapiocapärlor.

Duration
Totalt2h22
Förberedelser10min
Tillagning12min
Vila2h

Redskap

KettleKettle

Ingredienser

Portioner

200 g

förkokta tapiokapärlor

1,5 l

vatten (till sirap och te)

300 g

muscovadosocker eller farinsocker

4 påsar

svart assamte

75 ml

kondenserad mjölk

75 ml

vispgrädde

Steg för steg

  1. Koka upp vatten för att göra boba. Häll i tapiokapärlorna och rör om. Sänk värmen så att vattnet puttrar, täck över och låt koka i två minuter. Rör om hela tiden.

  2. Under tiden gör du sockersirapen genom att tillsätta muscovadosocker eller brunt socker och 500 ml vatten i en liten kastrull. Låt sjuda på låg värme och vispa konstant i 10 minuter tills den har tjocknat något. Häll över blandningen i en stor värmebeständig skål.

  3. Töm och skölj omedelbart med kallt vatten. Häll över kokt boba i sirapen och blötlägg i minst 10 minuter upp till 3 timmar.

  4. Koka upp det återstående vattnet i KitchenAid-vattenkokaren, häll i en tekanna och tillsätt det svarta bladteet. Låt ligga i blöt tills teet har svalnat.

  5. Rör ihop mjölken och grädden och ställ åt sidan.

  6. Lägg i boba i glasen, tillsätt lite sirap om du gillar sött te, toppa med is, häll över det svarta teet och toppa med mjölkblandningen. Servera omedelbart med brett sugrör.