Björnbärs- och hibiskussorbet
Uppfriskande och somrig sorbet gjord med färska bär som inte bara är vegansk utan även glutenfri!
Redskap
Ingredienser
Portioner
4 tsk
hibiskuslöste
300 ml
vatten
180 g
socker
75 ml
limesaft
500 g
björnbär
Steg för steg
Lägg hibiskusteet i en skål och häll kokande vatten över. Låt dra i 10 minuter och sila.
Lägg sockret och hibiskusteet i en kastrull. Värm på låg värme tills sockret har lösts upp. Låt svalna helt.
Purea björnbären med limesaften i en blender. Sila och blanda med hibiskussirapen.
Häll sorbetblandningen i en lufttät behållare och kyl över natten.
Sätt fast den frysta KitchenAid-skålen till glasstillverkning på köksmaskinen. Vrid köksmaskinen till hastigheten STIR och häll den kalla björnbärssorbetblandningen i frysskålen medan köksmaskinen körs. Rör glassblandningen i köksmaskinen i 20 minuter.
Häll glassen i en behållare och ställ den i frysen tills den är klar att serveras (minst 4 timmar).
Rengör omedelbart glasskålen för att undvika fläckar.