Skip the navigation
Björnbärs- och hibiskussorbet

Björnbärs- och hibiskussorbet

KitchenAid-Chef_chef-imageX2.gif
KitchenAid Chef
Import-Recipe - Blackberry hibiscus sorbet
Björnbärs- och hibiskussorbet

Uppfriskande och somrig sorbet gjord med färska bär som inte bara är vegansk utan även glutenfri!

Duration
Totalt55min
Förberedelser45min
Tillagning10min

Redskap

ICE_CREAM_MAKERICE_CREAM_MAKER
STAND_MIXERSTAND_MIXER

Ingredienser

Portioner

4 tsk

hibiskuslöste

300 ml

vatten

180 g

socker

75 ml

limesaft

500 g

björnbär

Steg för steg

  1. Lägg hibiskusteet i en skål och häll kokande vatten över. Låt dra i 10 minuter och sila.

  2. Lägg sockret och hibiskusteet i en kastrull. Värm på låg värme tills sockret har lösts upp. Låt svalna helt.

  3. Purea björnbären med limesaften i en blender. Sila och blanda med hibiskussirapen.

  4. Häll sorbetblandningen i en lufttät behållare och kyl över natten.

  5. Sätt fast den frysta KitchenAid-skålen till glasstillverkning på köksmaskinen. Vrid köksmaskinen till hastigheten STIR och häll den kalla björnbärssorbetblandningen i frysskålen medan köksmaskinen körs. Rör glassblandningen i köksmaskinen i 20 minuter.

  6. Häll glassen i en behållare och ställ den i frysen tills den är klar att serveras (minst 4 timmar).

  7. Rengör omedelbart glasskålen för att undvika fläckar.