Skip the navigation

Bellinigranité

KitchenAid-Chef_chef-imageX2.gif
KitchenAid Chef
Import-Recipe - Bellini Shave Ice

Ta brunchen till nästa nivå med den här frostiga versionen av en klassisk Bellini.

Duration
Totalt40min
Förberedelser10min
Tillagning30min

Redskap

StandMixerStandMixer
IceShaverIceShaver

Ingredienser

Portioner

600 ml

persikojuice

250 ml

vatten

250 g

socker

125 g

persikor (färska eller frysta)

60 g

persikopuré

Steg för steg

  1. Häll persikosaften över fyra isformar av plast. Frys i 24 timmar.

  2. Gör sirapen. Tillsätt vatten, socker, persikor, persikopuré och salviablad i en kastrull. Koka upp, sänk värmen och låt sjuda i cirka 30 minuter eller tills sirapen har samma konsistens som lönnsirap.

  3. Sila och låt svalna helt innan du häller över sirapen i en förslutningsbar flaska. Förvara i kylen.

  4. Ta ut persikojuiceispuckarna och lägg dem i KitchenAid-isskärardelen, vrid hastigheten till 10 och skär isen i en stor skål.

  5. Portionera ut persikojuicegranitén i glasen, toppa med Prosecco och ringla över lite persikosirap.