Skip the navigation
Bellinigranité

Bellinigranité

KitchenAid-Chef_chef-imageX2.gif
KitchenAid Chef
Import-Recipe - Bellini Shave Ice

Ta brunchen till nästa nivå med den här frostiga versionen av en klassisk Bellini.

Duration
Totalt40min
Förberedelser10min
Tillagning30min

Redskap

STAND_MIXERSTAND_MIXER
ICE_SHAVERICE_SHAVER

Ingredienser

Portioner

600 ml

persikojuice

250 ml

vatten

250 g

socker

125 g

persikor (färska eller frysta)

60 g

persikopuré

Steg för steg

  1. Häll persikosaften över fyra isformar av plast. Frys i 24 timmar.

  2. Gör sirapen. Tillsätt vatten, socker, persikor, persikopuré och salviablad i en kastrull. Koka upp, sänk värmen och låt sjuda i cirka 30 minuter eller tills sirapen har samma konsistens som lönnsirap.

  3. Sila och låt svalna helt innan du häller över sirapen i en förslutningsbar flaska. Förvara i kylen.

  4. Ta ut persikojuiceispuckarna och lägg dem i KitchenAid-isskärardelen, vrid hastigheten till 10 och skär isen i en stor skål.

  5. Portionera ut persikojuicegranitén i glasen, toppa med Prosecco och ringla över lite persikosirap.