Bellinigranité
Ta brunchen till nästa nivå med den här frostiga versionen av en klassisk Bellini.
Redskap
Ingredienser
Portioner
600 ml
persikojuice
250 ml
vatten
250 g
socker
125 g
persikor (färska eller frysta)
60 g
persikopuré
Steg för steg
Häll persikosaften över fyra isformar av plast. Frys i 24 timmar.
Gör sirapen. Tillsätt vatten, socker, persikor, persikopuré och salviablad i en kastrull. Koka upp, sänk värmen och låt sjuda i cirka 30 minuter eller tills sirapen har samma konsistens som lönnsirap.
Sila och låt svalna helt innan du häller över sirapen i en förslutningsbar flaska. Förvara i kylen.
Ta ut persikojuiceispuckarna och lägg dem i KitchenAid-isskärardelen, vrid hastigheten till 10 och skär isen i en stor skål.
Portionera ut persikojuicegranitén i glasen, toppa med Prosecco och ringla över lite persikosirap.