Skip the navigation

Belgiska våfflor

KitchenAid-Chef_chef-imageX2.gif
KitchenAid Chef
Import-Recipe - Brussels waffles

Klassiska belgiska våfflor är tunna, lätta och fluffiga.

Duration
Totalt1h20
Förberedelser1h
Tillagning20min

Redskap

StandMixerStandMixer

Ingredienser

Portioner

100 g

smör, smält

12 g

färsk jäst

250 ml

mjölk, varm

250 ml

varmt mineralvatten

2

ägg

300 g

mjöl

nypa

salt

Steg för steg

  1. Häll den varma mjölken och det varma mineralvattnet i skålen till köksmaskinen. Smula ned jästen. Montera ballongvispen på köksmaskinen och mixa på hastighet 2 tills jästen har löst upp sig.

  2. Separera äggen, tillsätt äggulorna och mixa igen på hastighet 2 tills du får en jämn smet.

  3. Blanda mjöl och salt i en separat skål. Vrid hastighetskontrollen till 2 och blanda de torra ingredienserna. Häll i mjölkblandningen långsamt.

  4. Tillsätt det smälta smöret och mixa 1 minut till. Sätt hastighetskontrollen på 4 och mixa i 4 minuter tills smeten är helt jämn.

  5. Vispa äggvitorna i en annan skål på hastighet 8 tills de bildar mjuka toppar.

  6. Vrid hastighetskontrollen till 2 och häll försiktigt ned smeten i äggvitorna. Blanda.

  7. Täck smeten med en kökshandduk och låt den jäsa på en varm plats i 30 minuter. 

  8. Sätt på våffeljärnet på hög värme. Häll två skopor med smet i våffeljärnet och grädda våfflorna tills de är gyllene. Upprepa tills smeten är slut. Servera omedelbart.