Skip the navigation

Bar av jordgubbssmulpaj

Import-Author - KitchenAid Chef
KitchenAid Chef
strawberrycrumblebars_thumbnail.jpg

Gör dessa smulpajsbarer i förväg och förvara i kylen. Förvara i en lufttät behållare och ta med dig till skolan eller arbetet som mellanmål.

Duration
Totalt1h15
Förberedelser15min
Tillagning1h

Redskap

StandMixerStandMixer

Ingredienser

Portioner

500 g

röd sommarfrukt, fryst

1 tsk

vaniljextrakt

1

lime

50 g

strösocker

50 g

majsstärkelse

250 g

havregryn

250 g

vetemjöl

140 g

rörsocker

225 g

smör, smält

1/2 tsk

salt

Steg för steg

  1. Av detta recept blir det 16 smulbars.

  2. Blanda frukt, vaniljextrakt, limeskal, strösocker och majsstärkelse och ställ åt sidan i 5 minuter.

  3. Häll havre, mjöl, rörsocker, smält smör och salt i skålen till en köksmaskin med flatblandare. Blanda på hastighet 2 tills det blir små klumpar.

  4. Tryck 3/4 av smuldegen i en form täckt av bakplåtspapper eller smord fyrkantig bakform. Fördela frukten jämt över degen. Strö resten av degen över frukten.

  5. Grädda i 45–60 minuter på 190 °C eller tills de är gyllenbruna. Låt svalna helt innan du skär i fyrkanter. Förvara i en lufttät behållare i kylen i upp till 5 dagar.

  6. Om du använder färska jordgubbar kan du lägga dem i frysen i minst 4 timmar. Om du fryser dem rinner inte saften ner och du får en krispig botten på smulbaren.