Bar av jordgubbssmulpaj
Gör dessa smulpajsbarer i förväg och förvara i kylen. Förvara i en lufttät behållare och ta med dig till skolan eller arbetet som mellanmål.
Redskap
Ingredienser
Portioner
500 g
röd sommarfrukt, fryst
1 tsk
vaniljextrakt
1
lime
50 g
strösocker
50 g
majsstärkelse
250 g
havregryn
250 g
vetemjöl
140 g
rörsocker
225 g
smör, smält
1/2 tsk
salt
Steg för steg
Av detta recept blir det 16 smulbars.
Blanda frukt, vaniljextrakt, limeskal, strösocker och majsstärkelse och ställ åt sidan i 5 minuter.
Häll havre, mjöl, rörsocker, smält smör och salt i skålen till en köksmaskin med flatblandare. Blanda på hastighet 2 tills det blir små klumpar.
Tryck 3/4 av smuldegen i en form täckt av bakplåtspapper eller smord fyrkantig bakform. Fördela frukten jämt över degen. Strö resten av degen över frukten.
Grädda i 45–60 minuter på 190 °C eller tills de är gyllenbruna. Låt svalna helt innan du skär i fyrkanter. Förvara i en lufttät behållare i kylen i upp till 5 dagar.
Om du använder färska jordgubbar kan du lägga dem i frysen i minst 4 timmar. Om du fryser dem rinner inte saften ner och du får en krispig botten på smulbaren.