Skip the navigation

Bar av jordgubbssmulpaj

KitchenAid Chef

Gör dessa smulpajsbarer i förväg och förvara i kylen. Förvara i en lufttät behållare och ta med dig till skolan eller arbetet som mellanmål.

strawberrycrumblebars_thumbnail.jpg

Bar av jordgubbssmulpaj

KitchenAid Chef

Gör dessa smulpajsbarer i förväg och förvara i kylen. Förvara i en lufttät behållare och ta med dig till skolan eller arbetet som mellanmål.

Redskap

StandMixer
Förberedelser
15min
Tillagning
1h
Totalt
1h15
Portioner
6
Svårighet
Enkelt

Ingredienser

500 g röd sommarfrukt, fryst

1 tsk vaniljextrakt

1 lime

50 g strösocker

50 g majsstärkelse

250 g havregryn

250 g vetemjöl

140 g rörsocker

225 g smör, smält

1/2 tsk salt

Steg för steg

  1. Av detta recept blir det 16 smulbars.

  2. Blanda frukt, vaniljextrakt, limeskal, strösocker och majsstärkelse och ställ åt sidan i 5 minuter.

  3. Häll havre, mjöl, rörsocker, smält smör och salt i skålen till en köksmaskin med flatblandare. Blanda på hastighet 2 tills det blir små klumpar.

  4. Tryck 3/4 av smuldegen i en form täckt av bakplåtspapper eller smord fyrkantig bakform. Fördela frukten jämt över degen. Strö resten av degen över frukten.

  5. Grädda i 45–60 minuter på 190 °C eller tills de är gyllenbruna. Låt svalna helt innan du skär i fyrkanter. Förvara i en lufttät behållare i kylen i upp till 5 dagar.

  6. Om du använder färska jordgubbar kan du lägga dem i frysen i minst 4 timmar. Om du fryser dem rinner inte saften ner och du får en krispig botten på smulbaren.