Skip the navigation

Bananbröd med ingefära

Import-Author - KitchenAid Chef
KitchenAid Chef
KA_GingerBananaBread_815.JPG

Ett bröd som blir perfekt till både frukost och fika, med linfrön, hackade valnötter och fint tärnad kanderad ingefära. Du kan skiva upp och rosta brödet och servera med färskost, clotted cream eller vispgrädde.

Duration
Totalt1h15
Förberedelser20min
Tillagning55min

Redskap

BlenderBlender

Ingredienser

Portioner

till att smörja formen

smält osaltat smör

230 g

vetemjöl

2 tsk

bakpulver

1/2 tsk

fint havssalt

1/2 tsk

malen kanel

2 msk

jordnötssmör

1/4 tsk

bikarbonat

1/4 tsk

nymalen muskotnöt

2

stora brunprickiga bananer

130 g

strösocker

75 g

smält osaltat smör

2

stora ägg, rumstempererade

30 g

valnötter

40 g

kanderad ingefära

2 msk

linfrön

Steg för steg

  1. Ställ in ett galler i mitten av ugnen och värm ugnen till 180 ºC. Skär ut en bit bakplåtspapper som täcker botten och ändarna på ugnsformen och hänger över varje ände med 5 cm. Smörj ugnsformen med smält smör. Lägg bakplåtspappret i formen och smörj botten och ändarna av pappret. (Det överhängande bakplåtspappret gör det enkelt att lyfta ut limpan ur formen när den är klar.)

  2. Sikta ihop mjöl, bakpulver, salt, kanel, bikarbonat och muskotnöt i en stor skål. Ställ åt sidan.

  3. Lägg den kanderade ingefäran och valnötterna i blendern och pulsera 5–7 gånger eller tills de har en grovhackad konsistens. Lägg de hackade valnötterna och ingefäran i skålen med torra ingredienser.

  4. Lägg bananer, socker, smör och ägg i blendern. Mixa på hastighet 3 i cirka 20 sekunder tills blandningen är slät och jämn. Vänd ner bananblandningen i de torra ingredienserna och vänd sedan i linfröna tills ingredienserna precis har blandats. Häll smeten i ugnsformen och strö över lite mer kanderad ingefära och krossade valnötter.

  5. Grädda brödet i cirka 50 minuter tills ovansidan och sidorna har fått en mörkbrun färg och du kan sticka in en provsticka i mitten av brödet utan att något fastnar på stickan. Flytta brödet till ett galler och låt svalna i formen i 30 minuter. Använd det överhängande bakplåtspappret för att lyfta brödet ur formen. Låt svalna på gallret. Skär brödet i skivor för servering. Rosta skivorna om så önskas. Lägg limpan löst i en plastpåse och förvara den i rumstemperatur i två dagar. Limpan kan frysas i upp till en månad.