Skip the navigation

Bagels

KitchenAid-Chef_chef-imageX2.gif
KitchenAid Chef
Import-Recipe - Bagels

Härligt knapriga bagels i ditt eget kök. Blir det bättre än så här?

Duration
Totalt2h10
Förberedelser1h50
Tillagning20min

Redskap

StandMixerStandMixer

Ingredienser

Portioner

9 g

aktiv torrjäst

1,5 tsk

salt

550 g

vetemjöl

1.5 msk

ljust farinsocker

3 msk

bikarbonat

1

ägg

330 ml

vatten, ljummet

1,5 tsk

välj det frö du vill ha som topping

Steg för steg

  1. Lägg jästen i varmt vatten och låt den vila i 2 minuter.

  2. Tillsätt mjöl, socker och salt i skålen till en köksmaskin med degkrok.

  3. Börja blanda på hastighet 2 och tillsätt jästspadet långsamt. Knåda i 2 minuter på hastighet 2.

  4. Rulla degen till en boll. Lägg degen i en lätt oljad skål, täck med plastfolie och låt den vila på en varm plats i 1 timme.

  5. Flytta över till ett mjölat bakbord. Dela degen i 10 portioner och rulla varje del till en liten boll. Låt vila i 30 minuter.

  6. Forma hål i bollarna.

  7. Koka vattnet och tillsätt bikarbonat. Låt varje bagel sjuda i 20–30 sekunder.

  8. Lägg dina bagels på en bakplåt täckt med bakplåtspapper. Pensla med ägg och strö över frön.

  9. Grädda i 20 minuter i en förvärmd ugn på 180 °C.