Bagel med rökt lax
En härligt seg bagel serverad med rökt lax och läcker örtfärskost. En riktig klassiker!
Redskap
Ingredienser
Portioner
6
bagels med vallmofrön
300 g
färskost
2 msk
färsk gräslök, hackad
2 msk
färsk persilja, hackad
2 msk
färsk dill, hackad
1 msk
citronsaft
1/2 tsk
salt
1/4 tsk
peppar
360 g
rökt lax
1
gurka
1
rödlök
3 msk
kapris
Steg för steg
Blanda ihop färskost, gräslök, persilja, dill och citronsaft. Krydda med salt och peppar.
Halvera bagels. Välj önskad rostning på brödrosten och tryck på bagelknappen. Lägg dina bagels i brödrosten och rosta.
Bred ut örtfärskosten på den nedre halvan av dina rostade bagels. Toppa med några skivor rökt lax, skivad rödlök och kapris. Avsluta med lite färsk dill och krydda med peppar.