Avokadoglass
Om du är sugen på en iskall överraskande efterrätt måste du prova den här avokadoglassen.
Avokadoglass
Om du är sugen på en iskall överraskande efterrätt måste du prova den här avokadoglassen.
Redskap
Ingredienser
3 avokado
3 juice av färsk lime
3 zest från lime
1/4 tsk salt
60 g strösocker
120 ml vispgrädde
400 ml kokosmjölk
21 g kokosflingor
Steg för steg
Ta ut avokadokärnorna och lägg frukten i skålen på köksmaskinen som är utrustad med flatblandaren.
Tillsätt limejuice, limeskal, salt och socker och blanda på hastighet 4 tills blandningen är slät.
Byt ut flatblandaren mot ballongvispen. Tillsätt grädde och kokosmjölk i skålen och blanda tills blandningen är slät och ser ut som mjuk vispgrädde.
Ställ glasskålen på köksmaskinen och vrid hastighetsreglaget till omrörningshastighet. Häll i glassblandningen långsamt och kärna i 15–20 minuter.
Servera omedelbart eller flytta glassen till en behållare och frys den i ytterligare två timmar om du vill ha din glass fastare.