Skip the navigation
Aubergine och quinoaravioli med mynta

Aubergine och quinoaravioli med mynta

Import-Author - KitchenAid Chef
KitchenAid Chef
Import-Recipe - Aubergines and quinoa ravioli with fresh mint
Aubergine och quinoaravioli med mynta

Upptäck njutningen av att göra din egen ravioli med ett lätt och smakrikt medelhavsrecept med en gnutta innovativ smak: en touch av quinoafrön.

Duration
Totalt1h25
Förberedelser1h
Tillagning25min

Redskap

STAND_MIXERSTAND_MIXER
PASTA_ROLLERPASTA_ROLLER

Ingredienser

Portioner

250 g

aubergine

25 g

schalottenlök

15 g

quinoa

100 g

riven parmesanost

15 g

färska myntablad

200 g

vetemjöl

2

ägg

3 msk

extra virgin olivolja

1/4 tsk

salt

nypa

malen svartpeppar

Steg för steg

 1. Hetta upp 3 matskedar olja i en stekpanna på medelvärme. Tillsätt schalottenlök och rör tills de mjuknar, ungefär 1 till 2 minuter. Strö över ¼ tesked salt. Tillsätt auberginer i kuber, quinoan och 1 glas vatten. Rör tills det mjuknar helt och fukten har försvunnit, ungefär 10 minuter. Ta stekpannan av spisen.

 2. Sätt fast skålen och trådvispen på köksmaskinen. Tillsätt stekta auberginer, hackade myntablad och hälften av parmesanosten. Vispa på hastighet 6 tills det gått ihop ordentligt.

 3. Placera ägg, mjöl och salt i maskinens skål. Sätt fast skålen och degkroken på köksmaskinen och sätt den på hastighet 2. Knåda i 2-3 minuter. Tillsätt några skedar vatten om degen är för torr, en sked i taget.

 4. Ta upp degen ur skålen och skär den i fyra delar. Ta en del och platta ut den för hand till en rektangulär form. Se till att du täcker de andra delarna med plastfilm för att förhindra att de torkar. 

 5. Sätt fast pastavalsen på din köksmaskin och sätt den på tjocklek 1. Sätt hastighetskontrollen på 2 och kör pastadegen genom pastavalsen. Vik degen dubbel och kör igenom den igen. Gör det flera gånger för att få degen att gå samman ordentligt.

 6. Medan du tillsätter litet mjöl på ena sidan av degen igen, ändra inställningen till tjocklek 3 och passera pastadegen genom pastavalsen, ställ sedan in tjocklek 4.

 7. Sätt fast raviolirullen på köksmaskinen.


 8. När raviolitillbehöret sitter på plats, sätt pastaplattorna på båda sidor och börja försiktigt mata pastan genom tillbehöret. Använd skeden i portionsstorlek som kom med tillbehöret för att se till att inte överfylla pastan.

 9. När raviolin har formats, dra försiktigt isär bitarna från varandra.

 10. Koka upp saltat vatten, tillsätt ravioli och koka i 3-4 minuter.

 11. Häll av i ett durkslag och fördela på 4 tallrikar. Krydda med extra virgin olivolja och strö över resten av den rivna parmesanosten.

 12. Strö över litet finrivet citronskal ovanpå rätten innan servering.