emeagif
Skip the navigation

Aubergine och quinoaravioli med mynta

KitchenAid Chef

Upptäck njutningen av att göra din egen ravioli med ett lätt och smakrikt medelhavsrecept med en gnutta innovativ smak: en touch av quinoafrön.

Import-Recipe - Aubergines and quinoa ravioli with fresh mint

Aubergine och quinoaravioli med mynta

KitchenAid Chef

Upptäck njutningen av att göra din egen ravioli med ett lätt och smakrikt medelhavsrecept med en gnutta innovativ smak: en touch av quinoafrön.

Redskap

StandMixer
PastaRoller
Förberedelser
1h
Tillagning
25min
Totalt
1h25
Portioner
2
Svårighet
Medel

Ingredienser

250 g aubergine

25 g schalottenlök

15 g quinoa

100 g riven parmesanost

15 g färska myntablad

200 g vetemjöl

2 ägg

3 msk extra virgin olivolja

1/4 tsk salt

nypa malen svartpeppar

Steg för steg

  1. Hetta upp 3 matskedar olja i en stekpanna på medelvärme. Tillsätt schalottenlök och rör tills de mjuknar, ungefär 1 till 2 minuter. Strö över ¼ tesked salt. Tillsätt auberginer i kuber, quinoan och 1 glas vatten. Rör tills det mjuknar helt och fukten har försvunnit, ungefär 10 minuter. Ta stekpannan av spisen.

  2. Sätt fast skålen och trådvispen på köksmaskinen. Tillsätt stekta auberginer, hackade myntablad och hälften av parmesanosten. Vispa på hastighet 6 tills det gått ihop ordentligt.

  3. Placera ägg, mjöl och salt i maskinens skål. Sätt fast skålen och degkroken på köksmaskinen och sätt den på hastighet 2. Knåda i 2-3 minuter. Tillsätt några skedar vatten om degen är för torr, en sked i taget.

  4. Ta upp degen ur skålen och skär den i fyra delar. Ta en del och platta ut den för hand till en rektangulär form. Se till att du täcker de andra delarna med plastfilm för att förhindra att de torkar. 

  5. Sätt fast pastavalsen på din köksmaskin och sätt den på tjocklek 1. Sätt hastighetskontrollen på 2 och kör pastadegen genom pastavalsen. Vik degen dubbel och kör igenom den igen. Gör det flera gånger för att få degen att gå samman ordentligt.

  6. Medan du tillsätter litet mjöl på ena sidan av degen igen, ändra inställningen till tjocklek 3 och passera pastadegen genom pastavalsen, ställ sedan in tjocklek 4.

  7. Sätt fast raviolirullen på köksmaskinen.


  8. När raviolitillbehöret sitter på plats, sätt pastaplattorna på båda sidor och börja försiktigt mata pastan genom tillbehöret. Använd skeden i portionsstorlek som kom med tillbehöret för att se till att inte överfylla pastan.

  9. När raviolin har formats, dra försiktigt isär bitarna från varandra.

  10. Koka upp saltat vatten, tillsätt ravioli och koka i 3-4 minuter.

  11. Häll av i ett durkslag och fördela på 4 tallrikar. Krydda med extra virgin olivolja och strö över resten av den rivna parmesanosten.

  12. Strö över litet finrivet citronskal ovanpå rätten innan servering.