Apelsinkaka
Den här kakan är enkel att baka och full av somrig citrussmak.
Redskap
Ingredienser
Portioner
4 g
ägg
200 g
strösocker
120 ml
neutral olja
2
apelsiner
140 g
vetemjöl
150 g
mandelmjöl
240 ml
färsk apelsinjuice
Steg för steg
Separera äggen och lägg äggvitorna och strösockret i skålen till köksmaskinen utrustad med visp. Vispa på hastighet 10 tills toppar formas.
Sänk hastigheten till 4 och tillsätt olja, äggulor och rivet skal av två apelsiner. Blanda ordentligt. Sänk hastigheten till 1 och tillsätt mjöl, mandelmjöl och apelsinjuice. Fortsätt vispa tills smeten precis har arbetats ihop.
Häll smeten i en smord kakform och grädda i 40 minuter på 180 °C. Känn med en tandpetare att kakan är klar – tandpetaren ska vara torr.