Skip the navigation

Apelsinkaka

KitchenAid-Chef_chef-imageX2.gif
KitchenAid Chef
orangecake_thumbnail.jpg

Den här kakan är enkel att baka och full av somrig citrussmak.

Duration
Totalt1h
Förberedelser20min
Tillagning40min

Redskap

StandMixerStandMixer

Ingredienser

Portioner

4 g

ägg

200 g

strösocker

120 ml

neutral olja

2

apelsiner

140 g

vetemjöl

150 g

mandelmjöl

240 ml

färsk apelsinjuice

Steg för steg

  1. Separera äggen och lägg äggvitorna och strösockret i skålen till köksmaskinen utrustad med visp. Vispa på hastighet 10 tills toppar formas.

  2. Sänk hastigheten till 4 och tillsätt olja, äggulor och rivet skal av två apelsiner. Blanda ordentligt. Sänk hastigheten till 1 och tillsätt mjöl, mandelmjöl och apelsinjuice. Fortsätt vispa tills smeten precis har arbetats ihop.

  3. Häll smeten i en smord kakform och grädda i 40 minuter på 180 °C. Känn med en tandpetare att kakan är klar – tandpetaren ska vara torr.