Skip the navigation

Äppelsmulpaj

KitchenAid-Chef_chef-imageX2.gif
KitchenAid Chef
Import-Recipe - Apple oat crumble

Enkel äppelsmulpaj som du inte kan misslyckas med.

Duration
Totalt1h10
Förberedelser20min
Tillagning50min

Redskap

StandMixerStandMixer

Ingredienser

Portioner

1,5 kg

äpplen

150+75 g

ljust farinsocker

1/2

citronjuice

1/2 tsk

kanel

1/2 tsk

mald ingefära

225 g

havregryn

160 g

vetemjöl

220 g

smör i kuber

Steg för steg

  1. Skala och kärna ur äpplena. Dela äpplena i åtta delar. Rör runt äpplena i 75 g ljust farinsocker, citronsaft, mald kanel och mald ingefära i en skål.

  2. Lägg havre, mjöl, 150 g ljust farinsocker och smör i skålen på en köksmaskin med flatblandare. Blanda i 45 sekunder på hastighet 2 tills alla ingredienser är blandade.

  3. Lägg äpplena i en ugnsform och fördela smuldegen över äpplena. Grädda smulpajen i 40–50 minuter i en förvärmd ugn på 180 °C tills den är gyllenbrun och rykande varm.