Äppelsmulpaj
Enkel äppelsmulpaj som du inte kan misslyckas med.
Redskap
Ingredienser
Portioner
1,5 kg
äpplen
150+75 g
ljust farinsocker
1/2
citronjuice
1/2 tsk
kanel
1/2 tsk
mald ingefära
225 g
havregryn
160 g
vetemjöl
220 g
smör i kuber
Steg för steg
Skala och kärna ur äpplena. Dela äpplena i åtta delar. Rör runt äpplena i 75 g ljust farinsocker, citronsaft, mald kanel och mald ingefära i en skål.
Lägg havre, mjöl, 150 g ljust farinsocker och smör i skålen på en köksmaskin med flatblandare. Blanda i 45 sekunder på hastighet 2 tills alla ingredienser är blandade.
Lägg äpplena i en ugnsform och fördela smuldegen över äpplena. Grädda smulpajen i 40–50 minuter i en förvärmd ugn på 180 °C tills den är gyllenbrun och rykande varm.