Skip the navigation

Äppelsmulpaj

KitchenAid Chef

Enkel äppelsmulpaj som du inte kan misslyckas med.

Import-Recipe - Apple oat crumble

Äppelsmulpaj

KitchenAid Chef

Enkel äppelsmulpaj som du inte kan misslyckas med.

Redskap

StandMixer
Förberedelser
20min
Tillagning
50min
Totalt
1h10
Portioner
6
Svårighet
Enkelt

Ingredienser

1,5 kg äpplen

150+75 g ljust farinsocker

1/2 citronjuice

1/2 tsk kanel

1/2 tsk mald ingefära

225 g havregryn

160 g vetemjöl

220 g smör i kuber

Steg för steg

  1. Skala och kärna ur äpplena. Dela äpplena i åtta delar. Rör runt äpplena i 75 g ljust farinsocker, citronsaft, mald kanel och mald ingefära i en skål.

  2. Lägg havre, mjöl, 150 g ljust farinsocker och smör i skålen på en köksmaskin med flatblandare. Blanda i 45 sekunder på hastighet 2 tills alla ingredienser är blandade.

  3. Lägg äpplena i en ugnsform och fördela smuldegen över äpplena. Grädda smulpajen i 40–50 minuter i en förvärmd ugn på 180 °C tills den är gyllenbrun och rykande varm.