Skip the navigation
Äppelcheddarscones

Äppelcheddarscones

KitchenAid-Chef_chef-imageX2.gif
KitchenAid Chef
Import-Recipe - Apple Cheddar Scones

Enkelt men utsökt till fikat.

Duration
Totalt45min
Förberedelser20min
Tillagning25min

Redskap

FOOD_PROCESSORFOOD_PROCESSOR

Ingredienser

2

granny smith-äpplen

1 tsk

citronjuice

410 g

vetemjöl

100 g

strösocker

1/2 tsk

salt

15 g

bakpulver

150 ml plus 3 msk för pensling

vispgrädde

2

stora ägg

1 tsk

äkta vaniljextrakt

225 g

smör

170 g

lagrad cheddarost

Steg för steg

  1. Förbered två plåtar med bakplåtspapper. Ställ åt sidan.

  2. Sätt in tärningssatsen i matberedaren och sätt på locket. Vrid maskinen till låg hastighet och släpp sedan ner de förberedda äppelbitarna i matarröret. Stäng av maskinen och häll de tärnade äpplena i en separat skål. Häll i citronsaft och ställ åt sidan. Sätt tillbaka arbetsskålen i maskinbasen.

  3. Blanda vispgrädde, ägg och vaniljextrakt i en mätkopp av glas med hällpip. Vispa ordentligt och ställ åt sidan.

  4. Sätt i degkniven i matberedaren. Tillsätt mjöl, socker, salt och bakpulver i matskålen. Sätt sedan i rivskivan i matberedaren och sätt på locket. Vrid maskinen till låg hastighet och lägg i smöret genom matarröret. Använd mataren för att trycka smöret genom rivaren. Häll sedan ner osten i matarröret och använd mataren för att trycka osten genom rivaren. Stäng av maskinen, ta bort rivskivan, sätt tillbaka locket och återgå till låg hastighet. Häll omedelbart vätskeblandningen i matarröret och låt blandningen blandas i 10 sekunder. (OBS! Blandningen är väldigt smulig.)

  5. Häll blandningen från arbetsskålen i en stor mixerskål. Använd händerna för att arbeta blandningen så att den blir fast, lägg sedan i de tärnade äpplena och använd händerna för att arbeta in dem jämnt i blandningen. Dela degen i två bitar. (OBS! För att undvika alltför kompakta scones ska du arbeta degen så lite som möjligt. Rörigt och lite smuligt är bra!)

  6. Mjöla din arbetsyta generöst och forma försiktigt hälften av degen till en cirkel ca 25 cm bred och 4 cm hög). Använd sedan en skarp kniv eller en degskrapa och skär cirkeln i två. Skär sedan varje halva i tre trianglar. Upprepa med den andra hälften av degen.

  7. Placera trianglarna på dina förberedda plåtar med minst 7,5 cm utrymme mellan alla sidor av sconesen. Pensla generöst sconesen med vispgrädde. Strö sedan med sockerkristaller och mer riven ost (om så önskas).

  8. Placera plåtarna i frysen för att kyla ner sconesen i minst 15–20 minuter innan de går in i ugnen. Förvärm ugnen till 205 °C medan du kyler degen. Grädda sconesen i 22-25 minuter, eller tills de är gyllenbruna i kanterna och lätt gyllene på ovansidan.