Skip the navigation

Äggulespaghetti med stekt sparris

Import-Author - KitchenAid Chef
KitchenAid Chef
Import-Recipe - Egg yolk spaghetti with stir-fried asparagus

Ett hemligt recept från italienska landsbygden: en dekadent pastadeg gjord på bara den bästa delen av ägget. Kombinerad med stekt sparris för en rik exklusiv pastarätt.

Duration
Totalt50min
Förberedelser40min
Tillagning10min

Redskap

StandMixerStandMixer
PastaRollerPastaRoller
PastaCuttersPastaCutters

Ingredienser

Portioner

125 g

vetemjöl

5

äggulor

150 g

färska sparristoppar

2 msk

teriyakisås

15 g

hackad koriander

1 klyfta

vitlök

2 msk

extra virgin olivolja

nypa

salt

1/2

chilipeppar

Steg för steg

  1. Placera ägg, mjöl och en nypa salt i maskinens skål. Sätt fast skålen och degkroken på köksmaskinen och sätt den på hastighet 2. Knåda i 2-3 minuter. Tillsätt några skedar vatten om degen är för torr, en sked i taget.

  2. Ta upp degen ur skålen och skär den i fyra delar. Ta en del och platta ut den för hand till en rektangulär form. Se till att du täcker de andra delarna med plastfilm för att förhindra att de torkar.

  3. Sätt fast pastavalsen på din köksmaskin och sätt den på tjocklek 1. Sätt hastighetskontrollen på 2 och kör pastadegen genom pastavalsen. Vik degen dubbel och kör igenom den igen. Gör det flera gånger för att få degen att gå samman ordentligt.

  4. Medan du tillsätter litet mjöl på ena sidan av degen igen, ändra inställningen till tjocklek 3 och passera pastadegen genom pastavalsen, kör igenom flera gånger på tjocklek 3.

  5. Ändra inställningen till tjocklek 4 och upprepa stegen.

  6. Kör bladen av pasta genom spaghettiskäraren. Håll pastabladet med en hand och ta emot pastan när den kommer ut på andra sidan med den andra handen.

  7. Lägg fettucinen platt på en mjölad duk och låt det torka flera minuter innan du använder den, eller använd istället KitchenAids ställning för pastatorkning.

  8. Medan pastan torkar, koka upp saltat vatten i en stor kastrull.

  9. Hetta upp 4 matskedar olja i en stor stekpanna, tillsätt skurna sparristoppar, vitlök samt krossad chili och stek i 3 minuter på mediumvärme. Tillsätt Teriyakisåsen, reducera till hälften.

  10. Koka spaghettin i vattnet, häll av i ett durkslag och häll pastan i stekpannan med sparrisen.

  11. Bryn spaghettin i 1 minut, fördela på 4 tallrikar, strö över hackad koriander och servera medan det är varmt.

  12. Vintervariant: tillsätt litet bacon till den stekta sparrisen och rivet apelsinskal på toppen ihop med den rivna osten.