Grattis till din nya vattenkokare med variabel temperatur
Du kan även ladda ned användarhandboken. Registrera din nya vattenkokare hos oss så får du även tillgång till supportmeddelanden när du behöver dem. Nu är det dags att förbereda dig för din första bryggning.
Hur du börjar använda din vattenkokare med variabel temperatur
Packa upp och installera, så kan du snart njuta av varma drycker, snabba måltider med mera. Det krävs bara några enkla steg, så är vattenkokaren klar att användas. Kom igång.
Den perfekta temperaturen till varje kopp
Oavsett om du brygger ett utsökt grönt te eller gör fyllig varm choklad kan rätt temperatur göra stor skillnad. Här är vår guide till de perfekta inställningarna för olika typer av drycker, så att du kan njuta av dem på bästa sätt.
60 °C
Ömtåliga (Bai Mu Dan eller vit pion) och lätta blommiga teer bör bryggas vid den lägre temperaturen för att inte bli bittra.
60 °C
70 °C
Brygg grönt te (gyokuro eller sencha) och vitt te (silvernål eller Bai Mu Dan) vid den här temperaturen för att ta fram deras subtila smaker utan att skålla bladen.
70 °C
80 °C
Chai-blandningar (t.ex. Masala chai) och blommiga teer (jasmin eller blåbär) behöver något högre temperaturer. Passar även för vissa typer av gröna teer (bancha eller genmaicha).
80 °C
90 °C
Svarta teer som Earl Grey eller english breakfast, samt oolong-te, varm choklad och snabbkaffe, får sin fulla smak.
90 °C
100 °C
Örtte (t.ex. kamomill och pepparmynta), röd chai och till och med snabbsoppa blir bäst vid kokande temperatur för att få fram alla smaker.
100 °C
Håll vattenkokaren i toppskick
För att vattenkokaren ska hålla sig i toppskick och ha optimal prestanda är det viktigt med regelbunden rengöring och avkalkning. Här är en snabbguide …