Varm choklad
Redskap
Ingredienser
Portioner
720 ml
vatten
140 g
råa osaltade cashewnötter
24 g
raw kakaopulver eller osötat kakaopulver
55 g
tätt packade hackade urkärnade dadlar (5 till 6 dadlar) eller 3 msk ren lönnsirap, mer efter smak
1 tsk
naturligt vaniljextrakt
nypa
havssalt
1/2 tsk
malen kanel, samt lite extra för smaken (valfritt)
1/8 tsk
röda chiliflingor eller nypa cayennepeppar (valfritt)
Steg för steg
Häll alla ingredienser (inklusive eventuella valfria smakförstärkare) i behållaren till din KitchenAid® Power Plus® Blender.
Sätt på locket och ställ in blendern på Adapti-Blend™ sopprogram. Blanda tills maskinen stängs av.
Alternativt, blanda i cirka 5 minuter, börja med hastighet 1 och öka gradvis till hastighet 10 tills den blir varm.
Om du lägger i hela dadlar om du vill utnyttja maskinens kraft varierar mängden beroende på sort och storlek. Instruera användarna att placera kakaopulveret i vattnet och täck med cashewnötterna så att pulvret inte flyger upp i locket när maskinen startar.