Skip the navigation

Tropisk frukostskål

Import-Author - KitchenAid Chef
KitchenAid Chef
Import-Recipe - Tropical Breakfast Bowl

Duration
Totalt2min
Förberedelser2min

Redskap

BlenderBlender

Ingredienser

Portioner

120 ml

fet konserverad kokosmjölk

2

medelstor apelsin, skalad och urkärnad

1 msk

smält kokosolja

1 tsk

finriven limezest

1 1/2 msk

färsk limejuice

1/4 tsk

malen kardemumma

320 g

frusen mango

1

frusen medelstor skivad banan

30 g

fryst rå blomkål

2 msk

gojibär

1 tsk

probiotiskt pulver (2 kapslar som brutits upp)

160 g

tärnad färsk ananas, papaya eller 1 skivad banan

15 g

kokosnötsflingor

2 msk

skalade hampafrön

Steg för steg

  1. Häll i kokosmjölk, apelsiner, kokosolja, limezest, limejuice, kardemumma och gojibär, frusen blomkål och probiotikapulver (om du använder det) i din KitchenAid® Power Plus® blenderbehållare, sätt på locket och mixa på hög hastighet i ca 30 sekunder tills blandningen är helt pulveriserad och slät.

  2. Skrapa ner längs blenderns sidor med den flexibla sidan av staven.

  3. Tillsätt den frysta mangon och bananen, sätt på locket, ta bort lockets mittendel och sätt i staven.

  4. Håll staven på plats med ett fast grepp, bearbeta på variabel hastighet 11 i 20 till 30 sekunder medan du använder staven för att styra frukten genom bladen tills den är jämn, men fortfarande fryst. (konsistensen ska vara tjock som en frusen sorbet.)

    Använd den flexibla spateln genom att styra den frusna blandningen jämnt i två frukostskålar och toppa med skivad frukt, skrapad kokosnöt och hampafrön. Servera omedelbart