i
Föregående sida
Lätt som en plätt

Sallad med fänkål, tomat, gurka och "panzanella" bröd

Receptet kom till för att minska matsvinnet och panzellan blev en klassiker i det toskanska köket där gammalt bröd blir till en delikat vegetarisk sallad.

Börja laga mat

Verktyg

Köksmaskin

Köksmaskin

Matberedartillsats

Matberedartillsats

Detaljer

8

Ingredienser

7

Steg

Tid

25'

Förberedelse

30'

Tillagning

55'

Sammanlagt

Ingredienser

Hur många portioner?

  • 200 gsalladstomater
  • 1/2gurka
  • 1/2fänkål
  • 50 gbasilikablad
  • 100 gbrödskivor
  • -extra virgin olivolja
  • -vitvinsvinäger
  • -havssalt
  • 400 gsalladstomater
  • 1gurka
  • 1 storfänkål
  • 100 gbasilikablad
  • 200 gbrödskivor
  • -extra virgin olivolja
  • -vitvinsvinäger
  • -havssalt
  • 600 gsalladstomater
  • 2gurka
  • 2fänkål
  • 150 gbasilikablad
  • 300 gbrödskivor
  • -extra virgin olivolja
  • -vitvinsvinäger
  • -havssalt
Gör det nu
  • Steg 1

    Skär brödskivorna till stora kuber (ca 2 cm) torka dem sedan i ventilerad ugn i 1/2 timme på 120°C.

  • Steg 2

    Skölj fänkål, tomat och gurka noggrant och skär dem sedan i stora bitar så att de kan gå i matberedartillbehörets matningsrör.

  • Steg 3

    Sätt fast matberedartillbehöret, med tärningsskivan och bladet isatt, på KitchenAid Köksmaskin . Placera en skål under tillbehöret.

  • Steg 4

    Sätt köksmaskinen på hastighet 3 och tillsätt sedan grönsakerna en bit i taget. Tryck försiktigt på med påmataren.

  • Steg 5

    Blanda 4 matskedar olja, 4 matskedar vinäger, 1/2 matsked havssalt och färskmalen svartpeppar i en medelstor skål. Vispa med en gaffel tills saltet har löst upp sig.

  • Steg 6

    Tillsätt brödkuberna till de tärnade grönsakerna, de hela basilikabladen och droppa över kryddningen samtidigt som du blandar väl.
    Låt salladen vila minst 15 minuter före servering.

  • TIPS

    Mozzarellabitar och en matsked kapris kan vara den ultimata ingrediensen för den här fantastiskt fräscha rätten.

Våra mest älskade rätter

Dela glädjen med de här beprövade och frestande recepten. De tillhör hemmakockarnas favoriter och du kommer att få nästan lika mycket glädje av de nöjda leendena kring bordet som av de läckra smakerna.

Perfekt pizzadeg

Det enda receptet på tunn, italiensk pizza du någonsin behöver!

  • 65' Förberedelse
  • 20' Tillagning

Hamburgerbröd

Glöm färdigköpta bröd och gör dina egna hamburgerbröd hemma.

  • 15' Förberedelse
  • 20' Tillagning

Havrepannkakor med banan

De här pannkakorna utan mjöl är mycket goda och går snabbt att göra i en blender.

  • 5' Förberedelse
  • 15' Tillagning

Håll dig uppdaterad

Anmäl dig till nyheter och kampanjer från KitchenAid och få 5 % rabatt till ditt nästa köp.

ANMÄL DIG

Jag förstår och samtycker till innehållet i integritetsmeddelande och:


a) Jag samtycker till att få anpassad marknadsföring från KitchenAid och andra varumärken från WhirlPool Corporation och få en 5% engångs rabattkod på mitt nästa köp.



Din personliga engångsrabattkod kan endast lösas in på vår webbplats kitchenaid.se. Det kan inte kombineras med andra KitchenAid-rabatter eller kampanjer. Du får rabattkoden i ett e-postmeddelande när du prenumererar för första gången och du kan avsluta prenumerationen när du vill.

Sallad med fänkål, tomat, gurka och "panzanella" bröd

Steg 1

Skär brödskivorna till stora kuber (ca 2 cm) torka dem sedan i ventilerad ugn i 1/2 timme på 120°C.

Steg 2

Skölj fänkål, tomat och gurka noggrant och skär dem sedan i stora bitar så att de kan gå i matberedartillbehörets matningsrör.

Steg 3

Sätt fast matberedartillbehöret, med tärningsskivan och bladet isatt, på KitchenAid Köksmaskin . Placera en skål under tillbehöret.

Steg 4

Sätt köksmaskinen på hastighet 3 och tillsätt sedan grönsakerna en bit i taget. Tryck försiktigt på med påmataren.

Steg 5

Blanda 4 matskedar olja, 4 matskedar vinäger, 1/2 matsked havssalt och färskmalen svartpeppar i en medelstor skål. Vispa med en gaffel tills saltet har löst upp sig.

Steg 6

Tillsätt brödkuberna till de tärnade grönsakerna, de hela basilikabladen och droppa över kryddningen samtidigt som du blandar väl.
Låt salladen vila minst 15 minuter före servering.

TIPS

Mozzarellabitar och en matsked kapris kan vara den ultimata ingrediensen för den här fantastiskt fräscha rätten.

Önskelista

Du måste vara inloggad för att lägga till produkter på önskelistan.

Gå till ditt konto

Välj en annan produkt

Jämför

Jämför produkter

Du får inte köpa fler än 3 produkter. Ta bort en produkt innan du lägger till en ny.