Skip the navigation

Röd sammetskaka

KitchenAid-Chef_chef-imageX2.gif
KitchenAid Chef
Import-Recipe - Red velvet cake

Vacker röd sammetskaka med enkel färskostglasyr.

Duration
Totalt55min
Förberedelser20min
Tillagning35min

Redskap

StandMixerStandMixer

Ingredienser

Portioner

180 g

vetemjöl

25 g

kakaopulver

1/4 tsk

salt

36 ml

mjölk

3 tsk

röd karamellfärg (gele)

185+75 g + till glasyr

smör

200 g

ljust farinsocker

3

ägg

1 tsk

äppelcidervinäger

1/2 tsk

bikarbonat

120 g

färskost

450 g

florsocker

Steg för steg

  1. Lägg smöret och sockret i köksmaskinens skål. Vrid hastighetsreglaget till nivå 6 och vispa tills blandningen är fluffig och lätt.

  2. Tillsätt äggen och fortsätt blanda på hastighet 6.

  3. Tillsätt livsmedelsfärgen till kärnmjölken och blanda den. Lägg till bitarna i skålen.

  4. Blanda mjöl, natriumbikarbonat, salt och kakaopulver i en annan skål.

  5. Tillsätt hälften av de torra ingredienserna samt äppelcidervinäger till skålen med blöta ingredienser och mixa på hastighet 2 i 30 sekunder. Tillsätt resten av de torra ingredienserna och fortsätt mixa i ytterligare en minut på hastighet 2.

  6. Häll kaksmeten i en bakform på 24 cm och grädda i 35 minuter på 170°C.

  7. När du ska göra glasyren lägger du smör och färskost i skålen till köksmaskinen. Montera flatblandaren och mixa i 1 minut på hastighet 8. Fäst vågdelen, byt hastighet till 4 och sikta florsockret i skålen.

  8. Skär kakan på längden och längs mitten.

  9. Lägg ett kaklager på kakstället eller serveringsplattan. Täck det jämnt med glasyr. Garnera med ett andra lager kaka och sprid den återstående glasyren ovanpå.