Skip the navigation

Plommonsylt

KitchenAid-Chef_chef-imageX2.gif
KitchenAid Chef
Import-Recipe - Plum jam

Hemgjord plommonsylt som fångar smaken av höstfrukter i en burk.

Duration
Totalt10min
Förberedelser5min
Tillagning5min

Redskap

StandMixerStandMixer
FoodStrainerFoodStrainer

Ingredienser

Portioner

0,4 kg

plommon

50 ml

vatten

166,7

syltsocker (1:1-förhållande för socker och frukt – kontrollera förpackningen)

1/3

citron (pressad)

Steg för steg

  1. Skär plommonen på mitten och ta ut kärnorna.

  2. Fäst slowjuicerdelen på juicemaskinen med syltfiltret. Pressa frukten på hastighet 4.

  3. Mät upp 350 ml plommonjuice och häll det i en kastrull. Tillsätt vatten. Koka upp. Tillsätt socker och citronjuice och rör om.

  4. Koka upp och låt koka i en minut, rör om kontinuerligt.

  5. Låt gelén ligga kvar i värmesteriliserade burkar och lämna 0,5 cm utrymme till locket. Placera de steriliserade burklocken och ringarna på burkarna och se till att de sitter stadigt.

  6. Låt svalna.