Skip the navigation

Mannagryns spaghetti med körsbärstomater och färskmarinerad tonfisk

KitchenAid-Chef_chef-imageX2.gif
KitchenAid Chef
Import-Recipe - Spaghetti with cherry tomato and fresh marinated tuna

Fantastisk förrätt men lägg till lite extra tonfisk så blir den till en intressant huvudrätt, idealisk för fiskälskare.

Duration
Totalt1h2
Förberedelser50min
Tillagning12min

Redskap

PastaCuttersPastaCutters
StandMixerStandMixer

Ingredienser

Portioner

300 (plus extra till rullningen) g

mannagrynsmjöl

4

mediumstora ägg

300 g

färsk tonfiskfilé skuren i kuber

300 g

körsbärstomater

150 g

ruccola

10 g

timjan

2 klyftor

vitlök

4 msk

extra virgin olivolja

nypa

havssalt

nypa

malen svartpeppar

Steg för steg

  1. Blanda tonfisken med körsbärstomaterna skurna i halvor, timjan, krossad vitlök, 4 matskedar olja, 1/3 tsk havssalt och mald svartpeppar i en skål. Rör om och täck över, ställ i kylen.

  2. Placera ägg, mjöl och salt i maskinens skål. Sätt fast skålen och degkroken på köksmaskinen och sätt den på hastighet 2. Knåda i 2-3 minuter. Tillsätt några skedar vatten om degen är för torr, en sked i taget.

  3. Ta upp degen ur skålen och skär den i fyra delar. Ta en del och platta ut den för hand till en rektangulär form. Se till att du täcker de andra delarna med plastfilm för att förhindra att de torkar.

  4. Sätt fast pastavalsen på din köksmaskin och sätt den på tjocklek 1. Sätt hastighetskontrollen på 2 och kör pastadegen genom pastavalsen. Vik degen dubbel och kör igenom den igen. Gör det flera gånger för att få degen att gå samman ordentligt.

  5. Medan du tillsätter litet mjöl på ena sidan av degen igen, ändra inställningen till tjocklek 3 och passera pastadegen genom pastavalsen, ställ sedan in tjocklek 4.

  6. Tillsätt mjöl än en gång till båda sidor av ditt långa blad av pasta. Byt tillbehör till spaghettiskäraren och sätt köksmaskinen på hastighet 2.

  7. Kör bladen av pasta genom spaghettiskäraren. Håll pastabladet med en hand och ta emot spaghettin som kommer ut på andra sidan med den andra handen.

  8. Lägg spaghettin platt på en mjölad duk och låt det torka flera minuter innan du använder den, eller använd istället KitchenAids ställning för pastatorkning.

  9. Medan pastan torkar hettar du upp en stekpanna och tillsätter den marinerade tonfisken och tomaterna.

  10. Stek på mediumhög värme i 3 minuter, rör ofta med en sked.

  11. Koka spaghettin i saltat kokande vatten, häll av allt vatten och häll spaghettin i stekpannan med tonfisken.

  12. Rör om ordentligt i 1 minut, fördela på 4 tallrikar och strö över ruccolasalladen.

  13. Strö över litet finrivet citronskal ovanpå rätten innan servering.