Fyllda pannkakor med hasselötskräm
Dessa fyllda pannkakor med hasselnötskräm är den ultimata njutningen.
Redskap
Ingredienser
Portioner
90 g
hasselnötter
4 msk
neutral olja
1/4 tsk
salt
1/2 msk
florsocker
175 g
mjölkchoklad, smält
1/2 tsk
kakaopulver
120 g
vetemjöl
tsk 1,5
bakpulver
2 msk
strösocker
1/8 tsk
salt
1/2
ägg
120 ml
mjölk
2 msk
smör, för smörjning av järn
Steg för steg
Lägg hasselnötterna på en bakplåt och rosta dem i 10 minuter på 200 °C i en föruppvärmd ugn.
Låt svalna och ta bort löst skal.
Lägg hasselnötterna i kannan till KitchenAid K400-blendern och mixa på hastighet 5 tills nötterna blir till en kräm. Skrapa ner på sidorna för att se till att alla nötter mixas.
Häll i olja, salt och florsocker. Blanda på hastighet 5 i 2 minuter.
Tillsätt den smälta chokladen och mixa på hastighet 5 tills den är helt slät. Tillsätt sedan kakaopulvret och mixa så att det blandas samman.
Häll ner hasselnötskrämen i en spritspåse med en medelstor, rund öppning och låt svalna.
Tillsätt mjöl, bakpulver, strösocker, salt, ägg och mjölk i skålen till köksmaskinen med ballongvisp. Mixa på hastighet 4 tills en slät och tjock smet bildas.
Smält lite smör i ett pannkaksjärn på medelhög värme.
Lägg i en halv skopa pannkakssmet i pannan. Grädda i 90 sekunder tills pannkakan är till hälften tillagad.
Spritsa ut en del av hasselnötskrämen i mitten av pannkakan. Täck över krämen med lite mer pannkakssmet.
Vänd pannkakan och grädda i 3 minuter eller tills båda sidorna är gyllenbruna.