i
Föregående sida
Barn och familj

Fyllda pannkakor med hasselnötskräm

Dessa fyllda pannkakor med hasselnötskräm är den ultimata njutningen.

Börja laga mat

Verktyg

Detaljer

12

Ingredienser

11

Steg

Tid

15'

Förberedelse

30'

Tillagning

45'

Sammanlagt

Ingredienser

Hur många portioner?

  • 90 ghasselnötter
  • 4 mskneutral olja
  • 1/4 tsk + 1/8 tsk för hasselnötskrämsalt
  • 1,5 mskflorsocker
  • 175 gmjölkchoklad, smält
  • 1/2 mskkakaopulver
  • 120 gvetemjöl
  • 1,5 tskbakpulver
  • 2 mskströsocker
  • 0.5ägg
  • 120 mlmjölk
  • 2 msksmör, för smörjning av järn
  • 180 ghasselnötter
  • 8 mskneutral olja
  • 1/2 tsk + 1/4 tsk för hasselnötskrämsalt
  • 3 mskflorsocker
  • 350 gmjölkchoklad, smält
  • 1 mskkakaopulver
  • 240 gvetemjöl
  • 3 tskbakpulver
  • 4 mskströsocker
  • 1ägg
  • 240 mlmjölk
  • 4 msksmör, för smörjning av järn
  • 270 ghasselnötter
  • 12 mskneutral olja
  • 3/4 tsk + 3/8 tsk för hasselnötskrämsalt
  • 4,5 mskflorsocker
  • 525 gmjölkchoklad, smält
  • 1,5 mskkakaopulver
  • 360 gvetemjöl
  • 4,5 tskbakpulver
  • 6 mskströsocker
  • 1.5ägg
  • 360 mlmjölk
  • 6 msksmör, för smörjning av järn
Gör det nu
  • Steg 1

    Lägg hasselnötterna på en bakplåt och rosta dem i 10 minuter på 200 °C i en föruppvärmd ugn.

  • Steg 2

    Låt svalna och ta bort löst skal.

  • Steg 3

    Lägg hasselnötterna i kannan till KitchenAid K400-blendern och mixa på hastighet 5 tills nötterna blir till en kräm. Skrapa ner på sidorna för att se till att alla nötter mixas.

  • Steg 4

    Häll i olja, salt och florsocker. Blanda på hastighet 5 i 2 minuter.

  • Steg 5

    Tillsätt den smälta chokladen och mixa på hastighet 5 tills den är helt slät. Tillsätt sedan kakaopulvret och mixa så att det blandas samman.

  • Steg 6

    Häll ner hasselnötskrämen i en spritspåse med en medelstor, rund öppning och låt svalna.

  • Steg 7

    Tillsätt mjöl, bakpulver, strösocker, salt, ägg och mjölk i skålen till köksmaskinen med ballongvisp. Mixa på hastighet 4 tills en slät och tjock smet bildas.

  • Steg 8

    Smält lite smör i ett pannkaksjärn på medelhög värme.

  • Steg 9

    Lägg i en halv skopa pannkakssmet i pannan. Grädda i 90 sekunder tills pannkakan är till hälften tillagad.

  • Steg 10

    Spritsa ut en del av hasselnötskrämen i mitten av pannkakan. Täck över krämen med lite mer pannkakssmet.

  • Steg 11

    Vänd pannkakan och grädda i 3 minuter eller tills båda sidorna är gyllenbruna.

Våra mest älskade rätter

Dela glädjen med de här beprövade och frestande recepten. De tillhör hemmakockarnas favoriter och du kommer att få nästan lika mycket glädje av de nöjda leendena kring bordet som av de läckra smakerna.

Perfekt pizzadeg

Det enda receptet på tunn, italiensk pizza du någonsin behöver!

  • 65' Förberedelse
  • 20' Tillagning

Hamburgerbröd

Glöm färdigköpta bröd och gör dina egna hamburgerbröd hemma.

  • 15' Förberedelse
  • 20' Tillagning

Havrepannkakor med banan

De här pannkakorna utan mjöl är mycket goda och går snabbt att göra i en blender.

  • 5' Förberedelse
  • 15' Tillagning

Håll dig uppdaterad

Anmäl dig till nyheter och kampanjer från KitchenAid och få 5 % rabatt till ditt nästa köp.

ANMÄL DIG

Jag förstår och samtycker till innehållet i integritetsmeddelande och:


a) Jag samtycker till att få anpassad marknadsföring från KitchenAid och andra varumärken från WhirlPool Corporation och få en 5% engångs rabattkod på mitt nästa köp.



Din personliga engångsrabattkod kan endast lösas in på vår webbplats kitchenaid.se. Det kan inte kombineras med andra KitchenAid-rabatter eller kampanjer. Du får rabattkoden i ett e-postmeddelande när du prenumererar för första gången och du kan avsluta prenumerationen när du vill.

Fyllda pannkakor med hasselnötskräm

Steg 1

Lägg hasselnötterna på en bakplåt och rosta dem i 10 minuter på 200 °C i en föruppvärmd ugn.

Steg 2

Låt svalna och ta bort löst skal.

Steg 3

Lägg hasselnötterna i kannan till KitchenAid K400-blendern och mixa på hastighet 5 tills nötterna blir till en kräm. Skrapa ner på sidorna för att se till att alla nötter mixas.

Steg 4

Häll i olja, salt och florsocker. Blanda på hastighet 5 i 2 minuter.

Steg 5

Tillsätt den smälta chokladen och mixa på hastighet 5 tills den är helt slät. Tillsätt sedan kakaopulvret och mixa så att det blandas samman.

Steg 6

Häll ner hasselnötskrämen i en spritspåse med en medelstor, rund öppning och låt svalna.

Steg 7

Tillsätt mjöl, bakpulver, strösocker, salt, ägg och mjölk i skålen till köksmaskinen med ballongvisp. Mixa på hastighet 4 tills en slät och tjock smet bildas.

Steg 8

Smält lite smör i ett pannkaksjärn på medelhög värme.

Steg 9

Lägg i en halv skopa pannkakssmet i pannan. Grädda i 90 sekunder tills pannkakan är till hälften tillagad.

Steg 10

Spritsa ut en del av hasselnötskrämen i mitten av pannkakan. Täck över krämen med lite mer pannkakssmet.

Steg 11

Vänd pannkakan och grädda i 3 minuter eller tills båda sidorna är gyllenbruna.

top

Önskelista

Du måste vara inloggad för att lägga till produkter på önskelistan.

Gå till ditt konto

Välj en annan produkt

Jämför

Jämför produkter

Du får inte köpa fler än 3 produkter. Ta bort en produkt innan du lägger till en ny.