Skip the navigation

Fyllda pannkakor med hasselötskräm

KitchenAid-Chef_chef-imageX2.gif
KitchenAid Chef
Import-Recipe - Hazelnut spread stuffed pancakes

Dessa fyllda pannkakor med hasselnötskräm är den ultimata njutningen.

Duration
Totalt45min
Förberedelser15min
Tillagning30min

Redskap

BlenderBlender

Ingredienser

Portioner

90 g

hasselnötter

4 msk

neutral olja

1/4 tsk

salt

1/2 msk

florsocker

175 g

mjölkchoklad, smält

1/2 tsk

kakaopulver

120 g

vetemjöl

tsk 1,5

bakpulver

2 msk

strösocker

1/8 tsk

salt

1/2

ägg

120 ml

mjölk

2 msk

smör, för smörjning av järn

Steg för steg

  1. Lägg hasselnötterna på en bakplåt och rosta dem i 10 minuter på 200 °C i en föruppvärmd ugn.

  2. Låt svalna och ta bort löst skal.

  3. Lägg hasselnötterna i kannan till KitchenAid K400-blendern och mixa på hastighet 5 tills nötterna blir till en kräm. Skrapa ner på sidorna för att se till att alla nötter mixas.

  4. Häll i olja, salt och florsocker. Blanda på hastighet 5 i 2 minuter.

  5. Tillsätt den smälta chokladen och mixa på hastighet 5 tills den är helt slät. Tillsätt sedan kakaopulvret och mixa så att det blandas samman.

  6. Häll ner hasselnötskrämen i en spritspåse med en medelstor, rund öppning och låt svalna.

  7. Tillsätt mjöl, bakpulver, strösocker, salt, ägg och mjölk i skålen till köksmaskinen med ballongvisp. Mixa på hastighet 4 tills en slät och tjock smet bildas.

  8. Smält lite smör i ett pannkaksjärn på medelhög värme.

  9. Lägg i en halv skopa pannkakssmet i pannan. Grädda i 90 sekunder tills pannkakan är till hälften tillagad.

  10. Spritsa ut en del av hasselnötskrämen i mitten av pannkakan. Täck över krämen med lite mer pannkakssmet.

  11. Vänd pannkakan och grädda i 3 minuter eller tills båda sidorna är gyllenbruna.