Steg 1
Lägg hasselnötterna på en bakplåt och rosta dem i 10 minuter på 200 °C i en föruppvärmd ugn.
Steg 2
Låt svalna och ta bort löst skal.
Steg 3
Lägg hasselnötterna i kannan till KitchenAid K400-blendern och mixa på hastighet 5 tills nötterna blir till en kräm. Skrapa ner på sidorna för att se till att alla nötter mixas.
Steg 4
Häll i olja, salt och florsocker. Blanda på hastighet 5 i 2 minuter.
Steg 5
Tillsätt den smälta chokladen och mixa på hastighet 5 tills den är helt slät. Tillsätt sedan kakaopulvret och mixa så att det blandas samman.
Steg 6
Häll ner hasselnötskrämen i en spritspåse med en medelstor, rund öppning och låt svalna.
Steg 7
Tillsätt mjöl, bakpulver, strösocker, salt, ägg och mjölk i skålen till köksmaskinen med ballongvisp. Mixa på hastighet 4 tills en slät och tjock smet bildas.
Steg 8
Smält lite smör i ett pannkaksjärn på medelhög värme.
Steg 9
Lägg i en halv skopa pannkakssmet i pannan. Grädda i 90 sekunder tills pannkakan är till hälften tillagad.
Steg 10
Spritsa ut en del av hasselnötskrämen i mitten av pannkakan. Täck över krämen med lite mer pannkakssmet.
Steg 11
Vänd pannkakan och grädda i 3 minuter eller tills båda sidorna är gyllenbruna.
Våra mest älskade rätter
Dela glädjen med de här beprövade och frestande recepten. De tillhör hemmakockarnas favoriter och du kommer att få nästan lika mycket glädje av de nöjda leendena kring bordet som av de läckra smakerna.
Steg 1
Lägg hasselnötterna på en bakplåt och rosta dem i 10 minuter på 200 °C i en föruppvärmd ugn.
Steg 2
Låt svalna och ta bort löst skal.
Steg 3
Lägg hasselnötterna i kannan till KitchenAid K400-blendern och mixa på hastighet 5 tills nötterna blir till en kräm. Skrapa ner på sidorna för att se till att alla nötter mixas.
Steg 4
Häll i olja, salt och florsocker. Blanda på hastighet 5 i 2 minuter.
Steg 5
Tillsätt den smälta chokladen och mixa på hastighet 5 tills den är helt slät. Tillsätt sedan kakaopulvret och mixa så att det blandas samman.
Steg 6
Häll ner hasselnötskrämen i en spritspåse med en medelstor, rund öppning och låt svalna.
Steg 7
Tillsätt mjöl, bakpulver, strösocker, salt, ägg och mjölk i skålen till köksmaskinen med ballongvisp. Mixa på hastighet 4 tills en slät och tjock smet bildas.
Steg 8
Smält lite smör i ett pannkaksjärn på medelhög värme.
Steg 9
Lägg i en halv skopa pannkakssmet i pannan. Grädda i 90 sekunder tills pannkakan är till hälften tillagad.
Steg 10
Spritsa ut en del av hasselnötskrämen i mitten av pannkakan. Täck över krämen med lite mer pannkakssmet.
Steg 11
Vänd pannkakan och grädda i 3 minuter eller tills båda sidorna är gyllenbruna.