Skip the navigation

Fiskburgare

KitchenAid-Chef_chef-imageX2.gif
KitchenAid Chef
Import-Recipe - Fish burger

Testa de här utsökta fiskburgarna som hela familjen kommer att tycka om.

Duration
Totalt25min
Förberedelser15min
Tillagning10min

Redskap

FoodProcessorFoodProcessor

Ingredienser

Portioner

150 g

vit fiskfilé

30 g

gröna bönor, kokta

2

salladslökar

1

ägg

1 msk

röd currypasta

1 msk

sojasås

1

rostat bröd, utan kanter

2 msk

mjöl

Steg för steg

  1. Koka de gröna bönorna i vatten i 8 minuter.

  2. Montera universalkniven i rostfritt stål på foodprocessorn.

  3. Skär fisken, de gröna bönorna och salladslöken i stora bitar. Lägg dem i foodprocessorn och pulsera till en grov färs. Mixa inte för mycket.

  4. Ta bort universalkniven i rostfritt stål och rör i ägg, röd currypasta och sojasås med en sked. Hacka brödet i små kuber och tillsätt i blandningen. Mixa.

  5. Låt svalna i kylskåpet i 15 minuter.

  6. Fyll en tallrik med mjöl. Forma burgare med händerna och täck dem med mjöl.

  7. Stek fiskburgarna på båda sidor i olivolja tills utsidan är gyllenbrun och krispig.

  8. Servera på bröd med coleslaw eller de grönsaker du föredrar.