Skip the navigation

Färgstark vegetarisk pizza

KitchenAid-Chef_chef-imageX2.gif
KitchenAid Chef
Import-Recipe - Vibrant Veggie Pizza

Fira årets färg med denna färggranna rödbetspizza!

Duration
Totalt40min
Förberedelser30min
Tillagning10min

Redskap

StandMixerStandMixer
BlenderBlender
SpiralizerSpiralizer

Ingredienser

Portioner

3

medelstora rödbetor, skalade, tärnade

350 g

mjöl

1 1/2 (18 g) matskedar

strösocker

1/4 tsk

jäst

1/2 tsk

rödbetspulver

2 msk (28 ml)

olivolja

1 tsk

salt

1 (150 g)

rödbetor, skalade

125 g

pesto

150 g

skivade körsbärstomater

230 g

sparris

75 g

smulad fetaost

4 (200 g)

löskokta ägg

20 g

ruccola

6 g

bladskott (valfritt)

Steg för steg

  1. Placera de förberedda rödbetorna i en kastrull och tillsätt tillräckligt med vatten för att precis täcka dem. Låt koka upp och sänk sedan till medelhög värme och koka i tjugo minuter, eller tills en gaffel går igenom. Använd en sked med utskärning för att ta ut rödbetorna från vattnet och lägg dem i KitchenAid-blenderns tillbringare. Tillsätt ¼ kopp kokvätska till burken med rödbetor, blanda sedan på hastighet 4 tills rödbetorna blir en slät puré.

  2. Tillsätt 0,59 dl rödbetspuré och 1,18 dl sparad rödbetsvätska och vispa tills de blandats. (Nu kan du slänga resten av rödbetsvattnet, och spara återstående rödbetspuré i en lufttät behållare).

  3. Montera degkroken på KitchenAid-köksmaskinen. Lägg mjöl, socker, jäst och rödbetspulver i mixerskålen, lås huvudet på plats och vrid till hastighet 2. Blanda de torra ingredienserna i trettio sekunder, sänk sedan hastigheten till Stir och häll i rödbetsvätskan. Efter ungefär två minuter (när degen börjar ta sig), tillsätt olivolja och salt och höj sedan tillbaka till hastighet 2 och knåda degen i sju till åtta minuter.

  4. Forma degen till en boll och placera den i en lätt oljad stor skål. Täck ordentligt med plastfolie och låt degen jäsa i rumstemperatur till dubbel storlek (eller lägg i kylskåpet och kalljäs över natten).

  5. När den väl jäst drar du försiktigt degen från sidan av skålen och knådar försiktigt ihop den till en boll, så att degen får en slät yta. Lägg den på en lätt mjölad yta och täck med plastfolie. Låt sedan jäsa igen i en timme (eller tills den fördubblats i storlek).

  6. Förvärm ugnen till 220 °C.

  7. Medan degen jäser förbereder du påläggen. Sätt fast grönsakssvarven på KitchenAid-köksmaskinen och välj det medelfina bladet. För in rödbetan enligt instruktionerna för svarvning. Lägg en skål under maskinen för att fånga upp spiralen och vrid hastigheten till Stir. Sprid ut spiralerna på en halv bakplåt och lägg sparrisstjälkarna och körsbärstomaterna på den andra halvan av bakplåten. Ringla lite olivolja över alla grönsaker, vrid dem något med händerna för att täcka dem jämnt och rosta sedan i den förvärmda ugnen i 10–15 minuter. Ställ åt sidan.

  8. Höj ugnens temperatur till 260 grader och ställ in en pizzasten eller en plåt i ugnen för att förvärma den. Placera den jästa degen på en lätt mjölad yta och börja pressa ut degen till en cirkel. Släpp ut all luft som har utvecklats. Plocka upp degen och töj med hjälp av knogarna ut degen tills den når önskad tjocklek. Använd tummen och pekfingret för att rotera och hålla formen enhetlig medan du sträcker degen. (OBS! Påläggen på pizzan är tunga, så gör inte degen för tunn.) Lägg tillbaka degen på arbetsytan och sträck försiktigt ut den tills du har en oval form som är ca 30 cm lång. Placera degen på en generöst mjölad plåt eller pizzaspade för att sätta ihop den.

  9. Bred ett lager pesto över hela pizzan och lägg sedan på den ugnsrostade sparrisen och körsbärstomaterna. Skjut snabbt över pizzan till den förvärmda stenen eller bakplåten och grädda i nio till tio minuter, eller tills kanterna brynts och bubblar. (Den ska glida av och överföras lätt, men om den fastnar använder du mer mjöl undertill tills den lossnar).

  10. Ta ut pizzan från ugnen och toppa omedelbart med en riklig mängd fetaost, rostade svarvade rödbetor, halverade löskokta ägg, ruccola och grönsaker. Avsluta med att ringla över olivolja och strö över flingsalt. Skär upp och servera omedelbart.