Bovetepannkakor
De här enkla och utsökta franska bovetepannkakorna är glutenfria och har en utsökt nötsmak.
Redskap
Ingredienser
Portioner
300 g
vetemjöl
750 ml
vatten
1
ägg
4 g
salt
vegetabilisk olja
Steg för steg
Lägg vatten, ägg, salt och bovetemjöl i blenderns kanna. Mixa i 30 sekunder på hastighet 5 tills smeten är jämn.
Låt smeten vila i kylskåpet i minst 2 timmar.
Värm en lätt oljad crêpeform på hög värme.
För varje pannkaka häller du cirka 80 ml smet i pannan med hjälp av en skopa eller en mätkkopp.
Tillaga i 2 till 3 minuter tills små bubblor bildas på ytan av pannkakorna och vänd sedan.
Tillaga på motsatt sida i 1 till 2 minuter eller tills de är gyllenbruna. Upprepa tills det inte finns mer smet kvar.