Skip the navigation

Bovetepannkakor

KitchenAid-Chef_chef-imageX2.gif
KitchenAid Chef
Import-Recipe - Buckwheat pancakes

De här enkla och utsökta franska bovetepannkakorna är glutenfria och har en utsökt nötsmak.

Duration
Totalt20min
Förberedelser5min
Tillagning15min

Redskap

BlenderBlender

Ingredienser

Portioner

300 g

vetemjöl

750 ml

vatten

1

ägg

4 g

salt

vegetabilisk olja

Steg för steg

  1. Lägg vatten, ägg, salt och bovetemjöl i blenderns kanna. Mixa i 30 sekunder på hastighet 5 tills smeten är jämn.

  2. Låt smeten vila i kylskåpet i minst 2 timmar.

  3. Värm en lätt oljad crêpeform på hög värme.

  4. För varje pannkaka häller du cirka 80 ml smet i pannan med hjälp av en skopa eller en mätkkopp.

  5. Tillaga i 2 till 3 minuter tills små bubblor bildas på ytan av pannkakorna och vänd sedan.

  6. Tillaga på motsatt sida i 1 till 2 minuter eller tills de är gyllenbruna. Upprepa tills det inte finns mer smet kvar.