Om du gillar glass kommer du att älska vårt glassmaskinstillbehör. Om du vill göra glass hemma kan du enkelt göra det med vår glassmaskin. Här är våra tips:
Ställ in skålen i frysen på den kallaste inställningen innan du använder den. Förvara frysskålen i frysen i minst 15 timmar.
Blanda sedan glassmeten i förväg. För bästa och snabbare resultat bör du kyla glassmeten ordentligt i kylskåpet i förväg.
Så här gör du din glass i glassmaskinen:
- Montera och fäst in den förfrysta frysskålen, blandredskapet och drivenheten.
- Ställ in köksmaskinen på hastigheten STIR (RÖR) och häll sedan gradvis glassmeten i frysskålen medan den blandas. (Viktigt! Om du häller smeten i frysskålen innan du startar köksmaskinen kan blandningen frysa för fort och låsa blandredskapet).
- Blanda i 20–30 minuter eller till önskad konsistens. Tillsätt eventuella fasta ingredienser som frukt, nötter, godis eller chokladbitar när 12–15 minuter av blandningsprocessen har gått.
- Ta bort blandredskapet och frysskålen och använd en slickepott eller en plast- eller träsked för att flytta över glassen till dessertskålar eller en lufttät behållare för förvaring i frysen. Förvara inte glass i frysskålen i frysen. Om du försöker ta ut hård glass ur frysskålen med metallskedar eller -redskap kan frysskålen skadas.
Hur vill du ha din glass – mjuk eller hård?
När du använder glassmaskinen får glassen en mjuk konsistens. Om du vill ha fastare konsistens lägger du glassen i en grund, lufttät behållare i frysen i 2–4 timmar.
Obs! Om blandredskapet börjar slira och avger ett klickande ljud betyder det att glassen är klar. Hoppas det smakar!
För smakinspiration kan du besöka vår receptsida här.