Pizzabotten på mandelmjöl
Lågkolhydratpizza på mandelmjöl som du kan avnjuta hemma.
Pizzabotten på mandelmjöl
Lågkolhydratpizza på mandelmjöl som du kan avnjuta hemma.
Redskap
Ingredienser
430 g mandlar, skållade
6 kvistar färsk timjan
50 ml olivolja
6 ägg
4 msk mjöl
1 tsk bakpulver
1 tsk salt
1 tsk svartpeppar
100 g tomatsås
300 g mozzarella, strimlad
100 g pepperoni
Steg för steg
Lägg mandlar och timjan i KitchenAid K400-blendern och blanda på hastighet 5 tills mandlarna har pulveriserats till ett mjöl.
Häll olivolja och ägg i en skål till köksmaskinen och sätt fast ballongvispen. Blanda på hastighet 4 i 1 minut. Ställ åt sidan.
Blanda mandelmjöl, mjöl, bakpulver, salt och svartpeppar i en annan skål. Fäst flatblandaren på köksmaskinen och mixa på hastighet 4.
Häll i olivoljeblandningen långsamt. Blanda tills det blir en deg. Lägg degen på ett bakplåtspapper. Pensla ovansidan av degen med lite olivolja. Täck med ett andra bakplåtspapper.
Kavla ut degen. Skär vid behov av kanterna och flytta över pizzan till en plåt. Grädda i 10 minuter i en ugn som är förvärmd till 180 °C.
Bred ut tomatsåsen på pizzan, strö över osten och avsluta med pepperonin. Grädda i 10 minuter på 180 °C tills osten börjar få färg.