Skip the navigation

Zucchini pasta i spiraler med broccoli basilikapesto

KitchenAid-Chef_chef-imageX2.gif
KitchenAid Chef
Import-Recipe - Raw Spiralized Zucchini Noodles with Broccoli Basil Pesto

-

Duration
Totalt0min

Redskap

BlenderBlender

Ingredienser

Portioner

extra-virgin olive oil

3 tablespoons

fresh lemon juice

2 cups (50g)

firmly packed fresh basil leaves

1 cup (75g)

raw broccoli florets (1/2 medium head broccoli)

pine nuts, blanched slivered almonds, or raw walnuts

2 teaspoons

white miso paste or 1/2 cup shredded parmesan, plus more to taste

2 teaspoons

minced garlic (2 cloves)

sea salt, plus more to taste, plus more to serve

freshly ground black pepper, plus more to serve

2 large or 4 small

zucchinis, spiralized to make zoodles

1 cup (140g)

finely diced english cucumber

1 cup (75g)

finely chopped raw broccoli florets (1/2 medium head)

shelled hemp seeds

Steg för steg

  1. Till peston: häll i citronsaft, basilika, broccoli, pinjenötter, miso (eller parmesan), vitlök, salt och peppar i din KitchenAid® Power Plus® Blender.

  2. Sätt på locket, ta bort lockets mittendel och sätt i staven. Sätt på variabel hastighet 11 och mixa i 20 till 30 sekunder medan du använder staven för att styra ingredienserna genom bladen tills den är grovt blandad men inte helt jämn.

  3. Använd dina händer för att lätt blanda zucchini nudlarna med den skivade gurkan och broccolin i en stor skål tills det är väl blandat.

  4. Blanda försiktigt ner 1 kopp (230g) av peston i zucchini nudlarna tills den är jämnt fördelad, och lägg gradvis till ytterligare pesto enligt dina önskemål. Medan du blandar frukten och grönsakerna kommer de att avge vatten som gör peston enklare att arbeta in. Smaksätt med salt och peppar efter smak.

  5. Ställ fram fyra tallrikar och lägg upp lika portioner på dem och blanda samman med hampafröna. Servera omedelbart och ställ fram eventuellt resterande pesto på bordet.

  6. Pesto kan tyckas vara lite skarp, syrlig och salt när den provsmakas direkt från mixern. Smaken bli emellertid mjukare när den blandas med nudlarna. Du kan också använda den med 1 paket traditionell kokt pasta. Om du serverar detta recept som dippa med råa grönsaker eller kex, eller på smörgåsar eller i wraps, minskar du ner med 1/2 msk citronsaft och 1/4 tesked salt och tillsätter sedan mer efter till smak.

  7. If serving this recipe as a dip with raw veggies or crackers, or on sandwiches or wraps, hold back on 1/2 tablespoon of the lemon juice and 1/4 teaspoon of the salt, and add to taste.