Föregående sida
Söta måsten

Vit choklad- och saffranstryfflar

Tryfflar är små konstverk, de kan alltid överraska med sin intensiva smak. Problemet kommer vara att sluta äta dem!.

Börja laga mat

Detaljer

5

Ingredienser

10

Steg

Tid

30'

Förberedelse

20'

Tillagning

50'

Sammanlagt

Ingredienser

Hur många portioner?

  • 125 gmjölkchoklad
  • 75 mlgrädde
  • 100 gvit choklad
  • 50 griven vit choklad
  • 0,5 gsaffran
  • 250 gmjölkchoklad
  • 150 mlgrädde
  • 200 gvit choklad
  • 100 griven vit choklad
  • 1 gsaffran
  • 375 gmjölkchoklad
  • 220 mlgrädde
  • 300 gvit choklad
  • 150 griven vit choklad
  • 2 gsaffran
Gör det nu
  • Steg 1

    Sätt fast värmeskålen och vispen med flexibel kant på köksmaskinen samt sätt i kontakten. Tillsätt isärbruten mjölkchoklad, saffran och grädde.

  • Steg 2

    Tryck på knappinställningen för choklad och aktivera värmeprocessen.

  • Steg 3

    Sätt köksmaskinen på hastighet 1 och sätt på den tills det gått ihop ordentligt.

  • Steg 4

    Flytta chokladkrämen från den inre skålen till en bricka genom att använda en slickepott och kyl.

  • Steg 5

    Medan du kyler fyllningen, gör rent den inre skålen och sätt tillbaka den på köksmaskinen med vispen med flexibel kant monterad. Tillsätt den vita chokladen bruten i bitar och sätt temperaturen till 29°C.

  • Steg 6

    Sätt köksmaskinen på hastighet 1 och sätt på den tills det smält helt.

  • Steg 7

    Medan den vita chokladen smälter, ta ut mjölkchokladkrämen från kylen och skopa ut små bollar genom att använda ett verktyg för melonbollar.

  • Steg 8

    När de är klara, doppa de små chokladbollarna i den smälta vita chokladen en och en genom att använda en chokladgaffel ( eller en vanlig gaffel ), rulla dem sedan i den rivna vita chokladen utspridd på en bricka.

  • Steg 9

    Placera alla tryfflar på ett serveringsfat och förvara kallt.

  • TIPS

    Litet whisky cream kommer passa perfekt tillsammans med saffranen och den vita chokladen: att tillsättas när man smälter fyllningen.

Våra mest älskade rätter

Dela glädjen med de här beprövade och frestande recepten. De tillhör hemmakockarnas favoriter och du kommer att få nästan lika mycket glädje av de nöjda leendena kring bordet som av de läckra smakerna.

Perfekt pizzadeg

Det enda receptet på tunn, italiensk pizza du någonsin behöver!

  • 65' Förberedelse
  • 20' Tillagning

Hamburgerbröd

Glöm färdigköpta bröd och gör dina egna hamburgerbröd hemma.

  • 15' Förberedelse
  • 20' Tillagning

Havrepannkakor med banan

De här pannkakorna utan mjöl är mycket goda och går snabbt att göra i en blender.

  • 5' Förberedelse
  • 15' Tillagning

Håll dig uppdaterad

Anmäl dig till nyheter och kampanjer från KitchenAid och få 10 % rabatt till ditt nästa köp.

ANMÄL DIG

Jag förstår och samtycker till innehållet i integritetsmeddelande och:




Din personliga engångsrabattkod kan endast lösas in på vår webbplats kitchenaid.se. Det kan inte kombineras med andra KitchenAid-rabatter eller kampanjer. Du får rabattkoden i ett e-postmeddelande när du prenumererar för första gången och du kan avsluta prenumerationen när du vill.

Vit choklad- och saffranstryfflar

Steg 1

Sätt fast värmeskålen och vispen med flexibel kant på köksmaskinen samt sätt i kontakten. Tillsätt isärbruten mjölkchoklad, saffran och grädde.

Steg 2

Tryck på knappinställningen för choklad och aktivera värmeprocessen.

Steg 3

Sätt köksmaskinen på hastighet 1 och sätt på den tills det gått ihop ordentligt.

Steg 4

Flytta chokladkrämen från den inre skålen till en bricka genom att använda en slickepott och kyl.

Steg 5

Medan du kyler fyllningen, gör rent den inre skålen och sätt tillbaka den på köksmaskinen med vispen med flexibel kant monterad. Tillsätt den vita chokladen bruten i bitar och sätt temperaturen till 29°C.

Steg 6

Sätt köksmaskinen på hastighet 1 och sätt på den tills det smält helt.

Steg 7

Medan den vita chokladen smälter, ta ut mjölkchokladkrämen från kylen och skopa ut små bollar genom att använda ett verktyg för melonbollar.

Steg 8

När de är klara, doppa de små chokladbollarna i den smälta vita chokladen en och en genom att använda en chokladgaffel ( eller en vanlig gaffel ), rulla dem sedan i den rivna vita chokladen utspridd på en bricka.

Steg 9

Placera alla tryfflar på ett serveringsfat och förvara kallt.

TIPS

Litet whisky cream kommer passa perfekt tillsammans med saffranen och den vita chokladen: att tillsättas när man smälter fyllningen.

top
Välj en annan produkt

Jämför

Jämför produkter

Du får inte köpa fler än 3 produkter. Ta bort en produkt innan du lägger till en ny.