Skip the navigation

Vegansk kikärtsburgare

Import-Author - KitchenAid Chef
KitchenAid Chef
Import-Recipe - Vegan chickpeas burger

Rädd för skräpmat? Prova det här hälsosamma receptet baserat på kikärtor: det kan vara rätt redskap.

Duration
Totalt35min
Förberedelser20min
Tillagning15min

Redskap

MeatGrinderMeatGrinder
StandMixerStandMixer

Ingredienser

Portioner

200 g

kikärtor

1/2

schalottenlökar

1 msk

potatismjöl

10 g

persilja

50 g

brödsmulor

50 g

grekisk yoghurt

2 msk

extra virgin olivolja

1 nypa

salt

Steg för steg

  1. Sätt fast skivan för finmalet på matkvarnen och sätt fast tillbehöret på KitchenAid köksmaskin. Placera matbrickan ovanpå en medelstor skål under tillbehöret.

  2. Blanda kikärtor, schalottenlökar, persilja, salt och potatismjöl i en skål. Blanda väl.

  3. Sätt köksmaskinen på hastighet 3.

  4. Häll blandningen i matningsröret och pressa försiktigt med påmataren för att mala.

  5. Forma 4 kulor med en glasskopa.

  6. Platta till bollarna och doppa dem i brödsmulor.

  7. Lägg upp burgarna på en bakplåt, droppa över olja och ugnsbaka på 200°C i 15 minuter.

  8. Servera med den grekiska yoghurten som en dipsås.

  9. Servera som en riktig burgare, i ett bröd med tomat- och lökskivor, pickles och ketchup.