Vegansk chokladpaj
Du skulle aldrig kunna gissa att den här chokladpajen också passar dina veganska vänner.
Redskap
Ingredienser
Portioner
250 g
veganska kakor
2 msk
veganskt smör, smält
300 ml
kokosgrädde
2 msm
lönnsirap
200 g
vegansk mörk choklad
50 ml
kikärtsspad
en nypa
salt
1 msk
citronjuice
40 g
strösocker
1/2 tsk
vaniljbönspulver
Steg för steg
Lägg kakorna i foodprocessorn med universalkniven. Smula kakorna ordentligt på hastighet 2. Låt motorn gå och tillsätt det smälta vegansmöret.
Lägg blandningen (som ser ut som våt sand) i en pajskål och tryck ner den ordentligt med baksidan av en sked.
Grädda i 11 minuter i en förvärmd ugn i 180 °C.
Häll kokosgrädde och lönnsirap i en kastrull på medelvärme.
Lägg chokladen i en värmetålig skål.
Häll den varma grädden och vaniljbönspulvret över chokladen och rör tills all choklad har smält. Häll chokladblandningen i pajskalet.
Ställ i kylen i 4 timmar.
Häll kikärtsspad, salt och citronsaft i skålen på köksmaskinen med ballongvispen monterad. Blanda på hastighet 10. Tillsätt långsamt sockret och blanda tills hårda toppar bildas.
Sprid marängen över pajen och värm med en brûlée-brännare.