Skip the navigation

Vegansk chokladpaj

KitchenAid-Chef_chef-imageX2.gif
KitchenAid Chef
Import-Recipe - Vegan chocolate pie

Du skulle aldrig kunna gissa att den här chokladpajen också passar dina veganska vänner.

Duration
Totalt35min
Förberedelser20min
Tillagning15min

Redskap

FoodProcessorFoodProcessor
StandMixerStandMixer

Ingredienser

Portioner

250 g

veganska kakor

2 msk

veganskt smör, smält

300 ml

kokosgrädde

2 msm

lönnsirap

200 g

vegansk mörk choklad

50 ml

kikärtsspad

en nypa

salt

1 msk

citronjuice

40 g

strösocker

1/2 tsk

vaniljbönspulver

Steg för steg

  1. Lägg kakorna i foodprocessorn med universalkniven. Smula kakorna ordentligt på hastighet 2. Låt motorn gå och tillsätt det smälta vegansmöret.

  2. Lägg blandningen (som ser ut som våt sand) i en pajskål och tryck ner den ordentligt med baksidan av en sked.

  3. Grädda i 11 minuter i en förvärmd ugn i 180 °C.

  4. Häll kokosgrädde och lönnsirap i en kastrull på medelvärme.

  5. Lägg chokladen i en värmetålig skål.

  6. Häll den varma grädden och vaniljbönspulvret över chokladen och rör tills all choklad har smält. Häll chokladblandningen i pajskalet.

  7. Ställ i kylen i 4 timmar.

  8. Häll kikärtsspad, salt och citronsaft i skålen på köksmaskinen med ballongvispen monterad. Blanda på hastighet 10. Tillsätt långsamt sockret och blanda tills hårda toppar bildas.

  9. Sprid marängen över pajen och värm med en brûlée-brännare.