Skip the navigation

Tortilla de patatas

Import-Author - KitchenAid Chef
KitchenAid Chef
Import-Recipe - Tortilla de patatas

Den här traditionella spanska maträtten lockar fram soliga minnen på ett ögonblick.

Duration
Totalt24min
Förberedelser20min
Tillagning4min

Redskap

FoodProcessorAttachmentFoodProcessorAttachment
StandMixerStandMixer

Ingredienser

Portioner

1

potatis

1/2

lök

66 g

olivolja

2

ägg

1/3 tsk

salt

Steg för steg

  1. Fäst matberedaren med rivningsskivan på köksmaskinen. Tryck igenom löken på hastighet 6.

  2. Skala potatisen. Sätt i skivningsskivan i matberedaren och skiva potatisen på hastighet 6.

  3. Värm olivoljan på medelhög värme i en stor stekpanna. Tillsätt löken och stek den tills den är mjuk och något karamelliserad. Lägg potatisen i stekpannan och stek i 10 minuter tills den är genomstekt.

  4. Knäck äggen i en skål. Tillsätt salt och varm potatis och blanda försiktigt ihop allt. Täck med en handduk och låt stå i ungefär 10 minuter.

  5. Häll över blandningen i en liten stekpanna.

  6. Stek på medelhög värme tills sidorna och ovansidan precis har stelnat och basen är lätt gyllenbrun. Vänd tortillan med en stor stekspade.

  7. Stek den andra sidan i 3-4 minuter eller tills den är gyllenbrun överallt och precis är genomstekt. Lägg den försiktigt på en tallrik för servering.